• גודל גופן

YAMASA

YAMASA

YAMASA

מבשלת הרוטב סויה "יאמאסה" נוסדה בשנת 1645 ביפן על ידי משפחת המאגוצ'י, וצאצאיה מנהלים את החברה עד היום.

רוטב הסויה נוצר בימי הביניים ביפן לאחר שכומר סיני ייבא מתכון להכנת מחית סויה, ובגלל ערבוב שגוי נוצר רוטב מימי. הרוטב מיוצר בתהליך של הבשלה טבעית שאורך שישה חודשים במסורת בת מאות שנים, וכולל 100% רכיבים טבעיים: פולי סויה, חיטה, מלח ומים.

בשנת 1864 הוכתר יאמאסה כרוטב הסויה האיכותי ביותר על ידי הממשלה היפנית, ובשנת 1895 נבחרה חברת יאמאסה לספקית רוטב הסויה הרשמית של בית הקיסר ביפן.

כיום, חברת "יאמאסה" מייצאת את רוטב הסויה שלה ל-50 מדינות, והיא בעלת מפעלים ביפן, ארצות הברית ותאילנד. שני המפעלים של יאמאסה ביפן משתרעים על פני 230,000 מ"ר.

הארומה, הטעם והצבע של רוטב הסויה מאפיין את רוב המנות במטבח היפני. היפנים משתמשים בסויה כפי שהמערביים משתמשים במלח. רוטב סויה יאמאסה  מעשיר טעמים ומדגיש את הטעם החמישי "אוממי" (Umami) שפירושו ביפנית "טעים".

רוטב סויה "יאמאסה" אהוב מאוד ביפן ולפיכך, רוטב סויה "יאמאסה" תופס 65.6% מהשוק המוסדי המקצועי, כלומר שפים ומסעדות בטוקיו.