אטריות אודון וחזה עוף ברוטב קארי אדום וחמאת בוטנים

עיקרית מעולה לצהריים או לערב – אטריות אודון וחזה עוף ברוטב קארי אדום וחמאת בוטנים, חריפה יותר או פחות – טעימה בטירוף בהבטחה
מצרכים
1 יחידה חזה עוף שלם חצוי לשני חצאים
2 חבילות אטריות מהירות להכנה על בסיס חיטה מזרח מערב
3 שיני שום
1 פלפל צ’ילי אדום קטן קצוץ דק (חריף, לא חובה)
3 כפות שמן קנולה
1 כף גדושה ממרח קארי אדום מזרח מערב
2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
1 מיכל קרם קוקוס מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
הגשה
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
1 גבעול בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בגבעול)
1 כפית שמן צ’ילי מזרח מערב
אופן הכנה
- מחממים במחבת רחבה מעט שמן צמחי. כשהמחבת חמה צולים את העוף היטב מכל הצדדים עד השחמה קלה (חשוב לוודא שהעוף מוכן מבפנים), מוציאים ומניחים בצד.
- מוסיפים לאותה המחבת עוד מעט שמן, מקפיצים את השום והפלפל החריף, מוסיפים את הקארי וחמאת הבוטנים ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים בהדרגה את קרם הקוקוס ומערבבים להטמעה. מוסיפים את רוטב הסויה ושמן השומשום ומערבבים היטב. במידת הצורך מוסיפים מעט מים כדי לשמור על הרוטב סמיך מספיק אך לא מדי.
- מוסיפים פנימה את אטריות האודון ומפרקים אותן בעדינות כדי לא ״לשבור״ אותן. במקביל פורסים את חזה העוף לפרוסות דקות.
- יוצקים את האטריות לצלחת עמוקה עם שוליים, מניחים את העוף ויוצקים עליו רוטב.
- מזלפים מעט שמן צ’ילי, מפזרים שומשום שחור ובצל ירוק ומגישים. בתיאבון.