• גודל גופן

אטריות אודון וחזה עוף ברוטב קארי אדום וחמאת בוטנים

אטריות אודון וחזה עוף ברוטב קארי אדום וחמאת בוטנים
עיקרית מעולה לצהריים או לערב – אטריות אודון וחזה עוף ברוטב קארי אדום וחמאת בוטנים, חריפה יותר או פחות – טעימה בטירוף בהבטחה

מצרכים

1 יחידה חזה עוף שלם חצוי לשני חצאים
2 חבילות אטריות מהירות להכנה על בסיס חיטה מזרח מערב
3 שיני שום
1 פלפל צ’ילי אדום קטן קצוץ דק (חריף, לא חובה)
3 כפות שמן קנולה
1 כף גדושה ממרח קארי אדום מזרח מערב
2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
1 מיכל קרם קוקוס מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
הגשה
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
1 גבעול בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בגבעול)
1 כפית שמן צ’ילי מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מחממים במחבת רחבה מעט שמן צמחי. כשהמחבת חמה צולים את העוף היטב מכל הצדדים עד השחמה קלה (חשוב לוודא שהעוף מוכן מבפנים), מוציאים ומניחים בצד.
  2. מוסיפים לאותה המחבת עוד מעט שמן, מקפיצים את השום והפלפל החריף, מוסיפים את הקארי וחמאת הבוטנים ומערבבים לאיחוד.
  3. מוסיפים בהדרגה את קרם הקוקוס ומערבבים להטמעה. מוסיפים את רוטב הסויה ושמן השומשום ומערבבים היטב. במידת הצורך מוסיפים מעט מים כדי לשמור על הרוטב סמיך מספיק אך לא מדי.
  4. מוסיפים פנימה את אטריות האודון ומפרקים אותן בעדינות כדי לא ״לשבור״ אותן. במקביל פורסים את חזה העוף לפרוסות דקות.
  5. יוצקים את האטריות לצלחת עמוקה עם שוליים, מניחים את העוף ויוצקים עליו רוטב.
  6. מזלפים מעט שמן צ’ילי, מפזרים שומשום שחור ובצל ירוק ומגישים. בתיאבון.