• גודל גופן

מוקפץ אנטריקוט, אטריות וירקות

מוקפץ אנטריקוט, אטריות וירקות
המוקפץ הכי טעים במזרח התיכון! מוקפץ אנטריקוט עם אטריות אודון וירקות בתיבול מתוק שכל בני המשפחה ירצו לטרוף, ארוחת צהריים מושלמת

מצרכים

2 כפות שמן זית
600 גרם אנטריקוט חתוך לרצועות
1/2 פלפל אדום בינוני
1/2 פלפל כתום בינוני
1/2 פלפל ירוק בינוני
1/2 פלפל ירוק בהיר בינוני
1/2 פלפל צהוב בינוני
1/2 גזר בינוני
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
1 בצל סגול בינוני
1 קוביית שורש ג’ינג’ר קפואה או כפית מגוררת
3 שיני שום
4 יחידות פטריות שמפיניון
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 חבילה אטריות מהירות להכנה על בסיס חיטה מזרח מערב
4 עלי בזיליקום
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
2 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות שומשום מזרח מערב
1 כף סוכר חום
1 כפית מלח דק
8 יחידות ברוקולי קפואים

אופן הכנה

  1. חותכים את כל הירקות: חותכים את הפלפל האדום, הכתום, הירוק, הירוק הבהיר, הצהוב, הבצל הסגול והגזר לרצועות דקות ושומרים בצד. פורסים את הבצל הסגול, כותשים את השום, פורסים את הפטריות קוצצים את הבזיליקום.
  2. מחממים את שמן הזית בווק גדול לעוצמת חום גבוהה, מוסיפים כף אחת מרוטב הסויה ורצועות האנטריקוט לצלייה ראשונית מהירה. מוציאים לקערה.
  3. מוסיפים לווק את הבצל הסגול עם שמן השומשום ומטגנים עד להשחמה יפה.
  4. מוסיפים את הג’ינג’ר והשום, מערבבים ומוסיפים את פטריות השמפיניון. מערבבים מהר ובעוצמה חזקה, כמו הקפצה.
  5. משרים בקערה עם מים חמים את אטריות.
  6. מחזירים את רצועות האנטריקוט לווק, מוסיפים את הפלפל הצבעוניים והגזר, מערבבים על עוצמת אש גבוהה.
  7. מוסיפים את הבזיליקום, רוטב הסרירצ’ה צ’ילי מתוק, את הכף השנייה של רוטב הסויה, את רוטב הטריאקי, הצ’ילי המתוק, השומשום, הסוכר החום והמלח ומערבבים בעוצמת אש גבוהה לקרמול.
  8. מוסיפים את אטריות האודון שהשרינו במים בחמים (לאחר סינון מהמים) ואת הברוקולי וממשיכים לערבב בעוצמה גבוהה עד להתקרמלו הסוכרים ועטיפת האטריות בכל הרוטב. בתיאבון!