• גודל גופן

אוניגירי, כדור סושי במילוי סלמון

אוניגירי, כדור סושי במילוי סלמון

ביפן קוראים לזה אוניגירי, משולש סושי ממולא בסלמון, טופו או טונה. מנה מרשימה, טעימה וממלאת. להרגיש ביפן מבלי לצאת מהבית

מצרכים

אורז
2 כוסות אורז קלרוז מזרח מערב
2 1/2 כוסות מים
1 כפית מלח דק לא חובה
משרה
1 כוס חומץ אורז מזרח מערב
2 כפות סוכר לבן
1 כפית מלח דק
מילוי סלמון אפוי
400 גרם סלמון אפוי
2 כפות מיונז יפני מזרח מערב
3 כפיות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
מילוי טופו
1 חבילה טופו קשה מגורד בפומפייה
2 כפות מיונז יפני מזרח מערב
3 כפיות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפיות שמן שומשום מזרח מערב
2 שיני שום כתושות
1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורד
מילוי טונה
2 קופסאות שימורים טונה בשמן מסוננת מהשמן
3 כפות מיונז יפני מזרח מערב
2 כפיות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפיות שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות מיץ לימון
1 חופן עירית קצוצה – לא חובה

אופן הכנה

 

  1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז במים עד שהם יוצאים נקיים.
  2. משרים את האורז במים בין חצי שעה לשעתיים ומסננים.
  3. שמים את האורז בסיר ומוסיפים 2.5 כוסות מים. אני הוספתי גם כפית מלח (היפנים לא מוסיפים)
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
  5. מבשלים 15 דקות ולא פותחים את המכסה 15 דקות נוספות.
  6. מעבירים את האורז לקערה גדולה ודואגים לאוורר אותו בעדינות עם כף עץ כדי לא לשבור אותו.
  7. מכינים את המשרה: בזמן שהאורז מתבשל מערבבים היטב את כל חומרי המשרה. אם הסוכר לא נמס אפש לחמם במיקרוגל כמה שניות.
  8. כשהאורז בקערה מוזגים עליו את המשרה ומערבבים בעדינות.
  9. כעת מחכים שהאורז יהיה קר לגמרי כדי להתחיל להכין את הכדורים.
  10. מרכיבים את המנה: בוחרים את המילוי שרוצים.
  11. מערבבים את כל חומרי המילוי שבחרתם.
  12. פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה ומניחים עליו כדור אורז בקוטר 4-5 ס״מ.
  13. מועכים את הכדור ומניחים כף מילוי במרכז.
  14. מניחים עוד קצת אורז על המילוי ואוספים בעזרת הניילון את הכל לכדור אחד. מהדקים היטב.
  15. בעזרת האצבעות יוצרים צורה של משולש.
  16. מעבירים את המשולשים העטופים למקרר עד שרוצים לאכול ועד יומיים.
  17. חותכים אצות נורי לרצועות בגודל שיתאים למשולשים, מסירים את הניילון הנצמד ומצמידים את האצה לאורז.
  18. אוכלים מיד! אחרי דקה האצה מתחילה לספוג לחות והיא כבר לא קריספית. (עדיין טעים אך לא קריספי).