אטריות אודון ברוטב חמאה חומה ומיסו
מנת הטיקטוק שלא מאכזבת! אטריות אודון ברוטב חמאה חומה ומיסו עם המון פרמזן וביצה רכה שלא תוכלו להפסיק לאכול!
מצרכים
1 חבילה אטריות אודון מזרח מערב
100 גרם חמאה
1 ביצה M
3 בצלי שאלוט בינוניים
4 שיני שום קצוץ/כתוש
1 כף מיסו כהה מזרח מערב
1/4 כוס מיץ לימון – מיץ מלימון שלם
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 דף אצות נורי מפוררת מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את האטריות: מכינים את האטריות בהתאם להוראות על האריזה ומניחים בצד, ושמרים כוס ממי הפסטה לשימוש ברוטב.
- מכינים את הביצה הרכה: מרתיחים מים בסיר, מבשלים את הביצה במים הרותחים למשך 6 דקות לקבלת מרקם רך ונוזלי, ומעבירים מיד למי קרח כדי לעצור את הבישול של הביצה.
- במחבת רחבה ממיסים את החמאה ונותנים לה להתבשל על אש בינונית עד שהיא מעט נשרפת ומתקבל ריח ארומתי של חמאה שרופה.
- חותכים את בצלי השאלוט לטבעות ומוסיפים למחבת, מטגנים כ-2-3 דקות עד לשקיפות.
- מוסיפים שום וכוס של מי פסטה ומערבבים. מוסיפים כף של מחית המיסו יחד עם מיץ מלימון שלם ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים למחבת את איטריות האודון המוכנות ומערבבים עד שכל האטריות מכוסות היטב ברוטב. מפזרים פרמזן מגורר ואצת נורי מפוררת ומערבבים.
- מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים מעל את הביצה הרכה שהכנו קודם, ומגישים (אפשר להוסיף מעט פרמזן גם מלמעלה). בתאבון.