• גודל גופן

אטריות אודון ברוטב חמאה חומה ומיסו

אטריות אודון ברוטב חמאה חומה ומיסו
מנת הטיקטוק שלא מאכזבת! אטריות אודון ברוטב חמאה חומה ומיסו עם המון פרמזן וביצה רכה שלא תוכלו להפסיק לאכול!

מצרכים

1 חבילה אטריות אודון מזרח מערב
100 גרם חמאה
1 ביצה M
3 בצלי שאלוט בינוניים
4 שיני שום קצוץ/כתוש
1 כף מיסו כהה מזרח מערב
1/4 כוס מיץ לימון – מיץ מלימון שלם
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 דף אצות נורי מפוררת מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את האטריות: מכינים את האטריות בהתאם להוראות על האריזה ומניחים בצד, ושמרים כוס ממי הפסטה לשימוש ברוטב.
  2. מכינים את הביצה הרכה: מרתיחים מים בסיר, מבשלים את הביצה במים הרותחים למשך 6 דקות לקבלת מרקם רך ונוזלי, ומעבירים מיד למי קרח כדי לעצור את הבישול של הביצה.
  3. במחבת רחבה ממיסים את החמאה ונותנים לה להתבשל על אש בינונית עד שהיא מעט נשרפת ומתקבל ריח ארומתי של חמאה שרופה.
  4. חותכים את בצלי השאלוט לטבעות ומוסיפים למחבת, מטגנים כ-2-3 דקות עד לשקיפות.
  5. מוסיפים שום וכוס של מי פסטה ומערבבים. מוסיפים כף של מחית המיסו יחד עם מיץ מלימון שלם ומערבבים עד לאיחוד.
  6. מוסיפים למחבת את איטריות האודון המוכנות ומערבבים עד שכל האטריות מכוסות היטב ברוטב. מפזרים פרמזן מגורר ואצת נורי מפוררת ומערבבים.
  7. מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים מעל את הביצה הרכה שהכנו קודם, ומגישים (אפשר להוסיף מעט פרמזן גם מלמעלה). בתאבון.