אטריות אודון מוקפצות עם פטריות
אטריות אודון מוקפצות עם פטריות – מנה עשירה בטעמים אסייתיים, עם פטריות שונות ובצל ירוק, עם רוטב משגע, תכינו ותרגישו בטיול למזרח הרחוק
מצרכים
1 חבילה אטריות אודון מזרח מערב
1 חופן פטריות שימג’י פרוסות
1 חבילה פטריות מלך היער או פטריית פורטבלו, פרוסות
1 ראש כרוב סיני קצוץ
1 חופן בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום קצוץ
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
רוטב
1 כף רוטב פטריות הוי סטיר מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף חמאת בוטנים חלקה
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מוסיפים אטריות אודון לסיר עם מים רותחים – מבשלים כ-10 דקות עד להתרככות ומסננים.
- מערבבים יחד את המרכיבים של הרוטב בקערה ומניחים בצד.
- מוזגים לווק מעט שמן שומשום ומטגנים שום קצוץ ובצל ירוק כ-15 שניות.
- מוסיפים פטריות ומטגנים עד להתרככות.
- מוסיפים אטריות אודון מבושלות, מוזגים את הרוטב ומקפיצים קלות.
- מוסיפים כרוב סיני קצוץ ומערבבים.
- שמים בצלחת, מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.