• גודל גופן

אטריות מוקפצות עם חצילים

אטריות מוקפצות עם חצילים

מוקפץ בטעמים אסייתיים הוא אידיאלי לארוחת צהריים זריזה או לארוחת ערב משפחתית. שגב מלמד אתכם איך להכין מנת אטריות מושלמת עם חצילים, ג'ינג'ר ושום

מצרכים

1 חבילת אטריות אורז

 

לרוטב:

3 כפות שמן קנולה

5 שיני שום טריות

1 בצל לבן

1 כף ג'ינג'ר, מגורר

1/2 כוס טריאקי

1 כף רוטב דגים

1/3 כוס מירין

1 כף שמן שומשום

1/3 כוס מים – לפי הצורך

 

לטיגון:

1 חציל גדול

1/2 ליטר שמן

להגשה:

1/2 כוס עלי כוסברה

אופן הכנה

1.בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים מומלחים. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.

2. מטגנים את החצילים:

– חותכים את החצילים לקוביות בגודל 3 ס"מ.

– מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, ומטגנים עד החצילים עד להשחמה.

– מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד.

3. מכינים את הרוטב:

– בסיר מחממים שמן קנולה.

– בינתיים, פורסים את הבצל והשום לפרוסות דקות.

– מוסיפים לסיר את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים כ-5 דקות.

– מוסיפים טריאקי, רוטב דגים ומירין ומערבבים היטב. מוסיפים מעט מים לפי הצורך.

– מסירים מהאש ומוסיפים שמן שומשום.

– בסיר גדול מערבבים את האטריות עם הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול. אם חסרה מליחות מוסיפים קצת רוטב דגים, אם מתיקות מוסיפים מעט מירין. אוהבי החריפות יכולים להוסיף צ'ילי חריף או צ'ילי מתוק.

– קוצצים את הכוסברה ושומרים בצד.

– מעבירים את האטריות לצלחת הגשה, מפזרים מעל את קוביות החציל ומקשטים בכוסברה קצוצה.

מתכון: שגב משה

צילום: אנטולי מיכאלו

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן