גלילות חזה עוף ממולאות בבטטה, פטריות, בצל וצימוקים
מצרכים
חומרים ל- 6 גלילות:
- 2 חזה עוף שטוף, מיובש, פרוס ל- 6 פרוסות ומושטח לעובי 2 מ"מ
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
- 2 קופסאות פטריות, חתוכות לקוביות
- 1 חופן צימוקים
- 1 כף תערובת עשבי תיבול יבשים (רוזמרין, טימין, אורגנו)
- 2 כפות רוטב סויה יאמאסה
- 2 כפות רוטב צ'ילי מזרח ומערב
- 2 כפות רוטב פטריות (הויסטיר)
- מעט קמח
- 1 ביצה, טרופה
- 1 – 1.5 כוסות פירורי לחם
- שמן לטיגון
אופן הכנה
- מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה והפטריות ומטגנים יחד תוך ערבוב עד שהפטריות מתכווצות והבטטה מתרככת.
- מוסיפים את הצימוקים, תערובת עשבי התיבול, רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי ורוטב הפטריות, מערבבים, מכבים את האש ומצננים. במקרה הצורך מתקנים את התיבול.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- משטיחים פרוסת חזה עוף על משטח העבודה. מניחים בקצה כ-2 כפות מהתערובת. מגלגלים סיבוב אחד, מקפלים את השוליים כלפי מעלה וממשיכים לגלגל עד הסוף. ממשיכים עם יתר הפרוסות.
- מסדרים על השיש צלחת שטוחה עם קמח, קערה עם ביצה טרופה וצלחת רחבה עם פירורי הלחם.
- מחממים מעט שמן במחבת רחבה. טובלים כל גלילה בקמח ומנערים. טובלים בביצה ופירורי הלחם ומטגנים מכל הצדדים במשך 3-4 דקות, או עד להזהבה.
- מסדרים את הגלילות בתוך תבנית ואופים 15 דקות.
- מגישים מיד או שומרים במקרר.