חטיפי אורז קריספי ברוטב סויה וצ'ילי
מאורז לסושי אפשר להכין הרבה יותר מרק סושי. שגב מלמד אתכם איך להכין מנת פתיחה אסייתית של נגיסי אורז קריספיים ברוטב מתקתק
מצרכים
1/2 ק"ג אורז לסושי – מזרח מערב
800 מ"ל מים
1/4 כוס מירין מזרח מערב
4 כפות חומץ אורז מזרח מערב
1/4 כוס שמן לטיגון
לרוטב:
5 כפות רוטב סויה – מזרח ומערב
2 כפות רוטב סויה מתוקה – מזרח ומערב
1/2 כפית שמן שומשום
1 כף רוטב צ'ילי מתוק – מזרח מערב
אופן הכנה
- מחממים סיר ומוסיפים מעט שמן זית.
- מכניסים אורז ומערבבים, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור עד שהאורז מוכן מבפנים ודביק מבחוץ. בשלב זה מוסיפים את החומץ ואת המירין, מערבבים קלות, טועמים ומתקנים תיבול.
- את האורז הדביק מעבירים לתבנית ישרה ומהדקים היטב על מנת לקבל צורה ישרה של פלטה. את המגש מכניסים למקרר למשך 30 דקות ומוציאים כאשר האורז קר מאוד.
- עם סכין חד מאוד חותכים את האורז לריבועים קטנים או מלבנים.
- מחממים מחבת עם שמן. כשהשמן חם, מטגנים בו את ריבועי האורז עד שהם פריכים מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית קטנה.
- להגשה: בקערה שטוחה מניחים את הריבועים הפריכים, שופכים מעט רוטב לקערה כך שהריבועים יהיו טבולים עד מחציתם ומגישים.
מתכון: שגב משה
צילום: אנטולי מיכאלו