טופו ברוטב סאטה בוטנים אינדונזי
מתים על מתכונים עם חמאת בוטנים? קבלו מנה ראשונה מושלמת של טופו מטוגן בליווי רוטב משגע של בוטנים וקרם קוקוס. המזרח הרחוק במטבח שלכם
מצרכים
מצרכים ל-2 מנות:
לטופו:
1 חבילה (349 גרם) טופו משי נוקשה
4-5 כפות גדושות קורנפלור או קמח אורז
קורט מלח דק
שמן, לטיגון רדוד
לרוטב:
1 כוס קרם קוקוס
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף ממרח קארי אדום
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה יאמאסה
1/4 כוס מים חמים
מיץ מ-1/2 לימון
להגשה:
2-3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים טבעות דקות
מעט שבבי צ'ילי יבש
אופן הכנה
1. מכינים את הרוטב: שמים את כל המצרכים מלבד המים מיץ הלימון בסיר קטן. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות מעל חום נמוך. מכבים את הלהבה ומוסיפים מים חמים עד שמתקבל מרקם סמיך שאפשר לשפוך. מתבלים במיץ לימון. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או סוכר לפי הטעם.
2. פותחים את חבילת הטופו ומוציאים אותו בזהירות לקרש חיתוך (טופו משי מגיע במרקם מעדין וג'לטיני לחייבים לעבוד איתו בעדינות).
3. חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1 ס"מ וטובלים בעדינות בקורנפלור לציפוי מכל הצדדים.
4. מחממים שמן לטיגון רדוד.
5. מטגנים את הטופו 3-4 דקות מכל צד עד הזהבה קלה. מוציאים לנייר סופג.
6. להגשה, מסדרים 3-5 פרוסות טופו בצלחת הגשה בצורה חופפות. מעל כל מנה יוצקים 3-4 כפות מרוטב הסאטה.
7. פורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות וזורים מעל הטופו.
8. מפזרים שבבי צ'ילי יבש ומגישים מיד.
צילום: אפיק גבאי