כבדי עוף אסייתיים עם צ'יפס מתובל
מצרכים
מצרכים לרוטב:
- 1/2 כוס חומץ בלסמי
- 1/2 כוס סויה יאמאסה
- 1 כוס סוכר לבן
- 5 שיני שום, קלופות
לכבדים:
- 500 גרם כבדי עוף
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
לצ'יפס כוסברה וצ'ילי:
- 400 גרם צ׳יפס קפוא, מוכן לטיגון
- 2 ליטר שמן קנולה
- 2 כפות עלי כוסברה
- 2 כפות עלי פטרוזיליה
- 1/4 פלפל ירוק חריף
- מלח
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: שמים את כל מצרכי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כחצי שעה, עד שמתקבל רוטב סמיך ומבריק. מערבבים מדי פעם. בתום חצי שעה, טועמים ומתקנים תיבול – אם הרוטב אינו מלוח מספיק, מוסיפים סויה, ואם הרוטב אינו מתוק מספיק, מוסיפים סוכר.
- מכינים את הכבדים:
- מנקים את הכבדים היטב ושוטפים. מייבשים היטב בנייר סופג.
- מחממים מחבת על אש גבוהה. מוסיפים שמן זית וכבדים, וצולים את הכבדים עד להשחמה.
- מוסיפים את הרוטב בהדרגה למחבת הכבדים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הצ'יפס:
- בסיר גדול מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, מטגנים את הצ'יפס עד שהוא מוכן. מוציאים לנייר סופג.
- בינתיים, קוצצים דק את הפטרוזיליה, הכוסברה והפלפל הירוק החריף.
- מערבבים את הצ'יפס המוכן עם עשבי התיבול, הפלפל החריף ומלח לפי הטעם.
מתכון: משה שגב
צילום: שי בן אפרים