• גודל גופן

כבדי עוף אסייתיים עם צ'יפס מתובל

כבדי עוף אסייתיים עם צ'יפס מתובל

מצרכים

מצרכים לרוטב: 

  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס סויה יאמאסה
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 5 שיני שום, קלופות

 

לכבדים: 

  • 500 גרם כבדי עוף
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

 

לצ'יפס כוסברה וצ'ילי: 

  • 400 גרם צ׳יפס קפוא, מוכן לטיגון
  • 2 ליטר שמן קנולה
  • 2 כפות עלי כוסברה
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה
  • 1/4 פלפל ירוק חריף
  • מלח

אופן הכנה

 

  1. מכינים את הרוטב: שמים את כל מצרכי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כחצי שעה, עד שמתקבל רוטב סמיך ומבריק. מערבבים מדי פעם. בתום חצי שעה, טועמים ומתקנים תיבול – אם הרוטב אינו מלוח מספיק, מוסיפים סויה, ואם הרוטב אינו מתוק מספיק, מוסיפים סוכר.
  2. מכינים את הכבדים:
  • מנקים את הכבדים היטב ושוטפים. מייבשים היטב בנייר סופג.
  • מחממים מחבת על אש גבוהה. מוסיפים שמן זית וכבדים, וצולים את הכבדים עד להשחמה.
  • מוסיפים את הרוטב בהדרגה למחבת הכבדים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  1. מכינים את הצ'יפס:
  • בסיר גדול מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, מטגנים את הצ'יפס עד שהוא מוכן. מוציאים לנייר סופג.
  • בינתיים, קוצצים דק את הפטרוזיליה, הכוסברה והפלפל הירוק החריף.
  • מערבבים את הצ'יפס המוכן עם עשבי התיבול, הפלפל החריף ומלח לפי הטעם.

 

מתכון: משה שגב

צילום: שי בן אפרים