כרובית פריכה בזיגוג מבריק
הנשנוש המושלם ממש מעבר לפינה: כרובית אפויה עם פנקו בציפוי אסייתי מבריק!
מצרכים
1 ראש כרובית בינונית, מחולקת לפרחים
1 כוס חלב / חלב צמחי ללא תוספת סוכר
70 גרם (1/2 כוס) קמח רגיל / קמח ללא גלוטן
2 כפיות אבקת שום
1 כפית כמון (אופציונלי)
1 כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כוס פירורי פנקו של מזרח מערב
מעט ספריי שמן
רוטב:
1/3 כוס רוטב טריאקי של מזרח ומערב
¼ כוס קטשופ
2 כפות רוטב צ'ילי של מזרח ומערב
2 כפות סרירצ'ה של מזרח ומערב
הגשה:
שומשום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים את פירורי הפנקו בכלי שטוח.
- טורפים בקערה את החלב, הקמח וכל התבלינים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- טובלים כל פרח כרובית בבלילה, אחרי זה בפירורי פנקו לכיסוי מלא, ומסדרים אותם על גבי התבנית. מתיזים קצת שמן.
- אופים את הכרוביות כ-25 דקות, או עד להשחמה יפה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הרוטב.
- מעבירים את הכרוביות לתוך הקערה (אפשר בנגלות), ומערבבים עד שהן מצופות ברוטב המבריק.
- מגישים מיד.