כרוב סיני במילוי בשר בסגנון אסיאתי

מנה טעימה ומיוחדת – כרוב סיני במילוי בשר, ירקות ורטבים אסיאתיים שמאדים ומגישים עם רוטב מושלם. מנה מעולה לאירוח או כשרוצים לפנק את עצמכם
מצרכים
כרוב סיני ממולא
1 ראש כרוב סיני
500 גרם בשר בקר טחון טחון פעמיים (ניתן להשתמש גם בעוף/דג)
3 שיני שום כתוש
1 כפית שורש ג’ינג’ר חתוך דק דק
1 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות שמן שומשום מזרח מערב
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון
רוטב
2 כפות קורנפלור
6 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות שמן שומשום מזרח מערב
1/2 כוס מים
הגשה
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
אופן הכנה
- מרתיחים סיר עם מים, מפרידים את הכרוב הסיני לעלים. מומלץ להוריד מעט מהחלק הלבן הקשיח של כל עלה כדי להקל אח״כ את הגלגול. חולטים את העלים במים הרותחים במשך 2-3 דקות, ועד שהם רכים מספיק לגלגול.
- בינתיים מערבבים בקערה את הבשר עם הג׳ינג׳ר, השום, הגזר, הסויה, שמן השומשום, המלח והפלפל. משטחים עלה חלוט על משטח עבודה, לוקחים מעט מהתערובת, מניחים בקצה החלק הלבן של העלה, ומגלגלים לאורך העלה. ככה עושים עם כל העלים/התערובת.
- מניחים כלי אידוי על סיר עם מים רותחים, מניחים בו כמה שנכנס מהעלים המגולגלים, סוגרים את המכסה ונותנים לזה להתבשל באידוי למשך 12-15 דקות.
- מכינים את הרוטב: מבשלים על אש בינונית את הקורנפלור, הסויה, שמן השומשום והמים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
- מגישים את הממולאים עם הרוטב. בתיאבון