מוקפץ עם אטריות ביצים, עוף מפורק וירקות ברוטב תמרים מיוחד
הרוטב של המוקפץ הזה כל כך מדליק ומיוחד, שרק בשבילו שווה להכין את המנה! נודלס מוקפץ עם ירקות פריכים ועוף מפורק
מצרכים
עוף
2 יחידות חזה עוף שלם חצוי, מפולפל וממולח
2 כפות שמן זית
רוטב
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום
5 תמרי מג'הול מגולענים
1 כפית גדושה שורש ג'ינגר מגורר
2 כפות רוטב סרירצ'ה 'מזרח מערב'
ירקות
1 גזר גדול קלוף וחתוך למקלות
1 זוקיני ירוק חתוך לרצועות, או חבילת מיני זוקיני חצויים
1 חבילה עלי בייבי תרד או תרד גוליבר
נודלס
1 חבילה אטריות ביצים דקות 'מזרח מערב'
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את חזה העוף משני הצדדים עד שהוא משנה את צבעו. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים 5-7 דקות להזהבה. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות נוספת.
- מחזירים לסיר את חזה העוף, מוסיפים מים עד 2/3 גובה תכולת הסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות נוספות או עד שהעוף רך.
- מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד.
- מוציאים את העוף המוכן לצלחת, מצננים מעט ומפרקים לחתיכות קטנות.
- מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר וטוחנים לרוטב אחיד (אפשר להיעזר גם בבלנדר מוט). טועמים ומתקנים תיבול.
- מקפיצים בווק או מחבת גדולה את הגזר, הזוקיני והתרד עד שהירקות מתחילים להתרכך אך נשארים פריכים. מוסיפים את הנודלס, העוף והרוטב.
- מערבבים וממשיכים להקפיץ עוד כמה דקות.
- מגישים מיד.