• גודל גופן

מרק אטריות מטוגנות מאזור צ'אנג מאי

מרק אטריות מטוגנות מאזור צ'אנג מאי

אין כמו לשחזר בבית חוויות קולינריות מקומות רחוקים ואקזוטיים. תראו כמה פשוט להכין לבד מרק אטריות מטוגנות תאילנדי, מלא בטעמים וניחוחות. מומלץ בחום לכל אוהבי המטבח האסיאתי!

מצרכים

מצרכים:

  • שמן חמניות/בוטנים לטיגון עמוק
  • 400 גרם אטריות ביצים דקות מזרח ומערב
  • 1-2 פלפל צ'ילי אדום חריף
  • 3 בצלי שאלוט
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי
  • 2 כפות סוכר דקלים או סוכר חום
  • 800 מ"ל חלב קוקוס מזרח ומערב
  • 3 עלי כפיר ליים
  • 3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח ומערב
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית כורכום
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 300 גרם פרגיות
  • 1 בק צ'וי
  • 1 כוס נבטים טריים
  • 3 בצלים ירוקים
  • 1 צרור עלי כוסברה טריים

אופן הכנה

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את בצלי השאלוט, השום והג'ינג'ר. פורסים את הגזר והקישואים לטבעות. חותכים את הפרגיות לרצועות דקות. חותכים את בק צ'וי והבצל הירוק לפרוסות אלכסוניות.
  2. מכינים את האטריות: מבשלים את האטריות במי מלח רותחים עד שהן עשויות. מסננים, שוטפים במי ברז ומערבבים עם מעט שמן.
  3. מחממים את השמן לטיגון עמוק ומטגנים 1/2 מכמות האטריות בשמן, עד שהן פריכות לגמרי. מניחים על נייר אפיה בתוך מסננת.
  4. שמים את הפלפל החריף, בצלי השאלוט, השום, הג'ינג'ר וסוכר הדקלים במכתש ועלי וכותשים עד לקבלת משחה פירורית.
  5. במחבת רחבה מחממים את השמן, מוסיפים את תערובת התבלינים ומטגנים כ-2 דקות.
  6. יוצקים למחבת את חלב הקוקוס, מוסיפים את עלי הקפיר ליים, מים רותחים והסויה ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את הגזרים, הקישואים, הכורכום, מיץ הליים ונתחי הפרגית ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות. ברגע האחרון מוסיפים את הבק צ'וי לבישול קצר של דקה.
  8. מחלקים את האטריות המבושלות לקעריות מרק, יוצקים עליהן את המרק, מוסיפים את הנבטים והאטריות המטוגנות מלמעלה ,מעטרים בבצל הירוק ועלי הכוסברה ומגישים מיד.