מרק עוף קוריאני חריף (Dakgaejang)
מצרכים
מרכיבים לסיר גדול:
לציר עוף:
1 פרפר חזה עוף חצוי
2-3 צנונים חתוכים גס
1 בצל חצוי
1 כרישה חתוכה גס
6-7 שיני שום שלמות
1 עלה אצת קומבו של מזרח ומערב
3-4 ליטר מים
לשמן צ'ילי:
2 כפות שמן
1 כף שמן שומשום של מזרח ומערב
1-2 כפות שבבי צ'ילי חריף, או לפי הטעם
למרק:
1 כרישה חתוכה לטבעות
1/2 חבילת נבטים סיניים
2-3 שיני שום כתושות
1 חבילת פטריות שימג'י
1 כף רוטב צ'ילי חריף של מזרח ומערב, או לפי הטעם
2-3 כפות רוטב סויה של מזרח ומערב, או לפי הטעם
4-5 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים אלכסוניים
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
אורז
אופן הכנה
1. מכינים את הציר: שמים את כל המרכיבים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-45 דקות. מוציאים את העוף, מפרקים לחתיכות דקיקות ושומרים בצד. נפטרים מהירקות ושומרים את כל הציר.
2. מכינים את שמן הצ'ילי: מחממים בסיר גדול נוסף את שני סוגי השמן. מוסיפים את שבבי הצ'ילי ומטגנים תוך כדי ערבוב קבוע עד שהשמן נהיה אדום. היזהרו לא לשרוף את הצ'ילי!
3. מכינים את המרק: מוסיפים לסיר עם שמן הצ'ילי את הכרישה, הנבטים והשום, מערבבים היטב ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מוסיפים את ציר העוף, מתבלים את המרק ברוטב הצ'ילי ורוטב הסויה, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת. מבשלים עד שכל הירקות רכים. מחזירים לסיר את חתיכות העוף, מתקנים את התיבול, מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומכבים את האש.
4. מגישים את המרק מיד עם אורז בצד.