מרק ראמן ממש כמו ביפן
תמיד חלמתם לדעת איך מכינים מרק ראמן ממש כמו ביפן? ישראל אהרוני חושף את כל הסודות להכנת המרק האולטימטיבי לערב חורפי קר – ציר מלא בטעמים, אטריות וירקות
מצרכים
מצרכים לציר מרק:
3 אצות קומבו (מושרות במים במשך 3 שעות)
1/2 כוס שבבי בוניטו
1 גזר בינוני
3 ס"מ שורש ג’ינג’ר
6 פטריות שיטאקה מיובשות מזרח ומערב
2 כפות מיסו בהיר מזרח ומערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה
1/2 חבילה אפונת שלג
1 צרור באק צ’וי
לביצים חצי רכות:
4 ביצים L
לאטריות:
1 חבילה אטריות ראמן
להגשה:
1 חבילה טופו משי (סילקן) רך מזרח ומערב
1 חבילה פטריות שימג’י
3 גבעולי בצל ירוק
1 חבילה נבטים סיניים
שמן שומשום מזרח ומערב
אופן הכנה
- מכינים את ציר המרק: בסיר גדול שמים את האצות ומכסים במים. מעלים לסף רתיחה ובעזרת כף מחוררת מוציאים את האצות למסננת.
- מוסיפים לסיר את הבוניטו, מבשלים דקה ובעזרת כף מחוררת מוציאים את הבוניטו (אפשר להיפטר ממנו, הוא רק נותן טעם לציר).
- קולפים ופורסים את הגזר לטבעות דקות. קולפים וקוצצים דק את הג’ינג’ר.
- מוסיפים לסיר המים את פטריות השיטאקה, הגזר והג’ינג’ר ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים את המיסו ואת הסויה.
- מוסיפים את אפונת השלג לסיר ומבשלים דקה, מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים להגשה.
- מוסיפים את הבאק צ’וי לסיר ומבשלים דקה, מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים להגשה.
- מבשלים את הביצים: שמים ביצים בסיר קטן ומכסים במים. מעלים לרתיחה, מחלישים את האש וממשיכים לבשל בדיוק 4 דקות. שוטפים במים קרים וקולפים בעדינות.
- בסיר אחד, מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
- מכינים את המצרכים להגשת המנה: חותכים את הטופו לקוביות בגודל ביס. קוצצים דק את הבצל הירוק.
- מרכיבים את המנה: בכל קערת מרק שמים חופן אטריות. מוסיפים קוביות טופו, באק צ’וי חלוט, אפונת שלג חלוטה, חופן פטריות שימג’י ומעל יוצקים מרק לכיסוי.
- חוצים את הביצים ושמים שני חצאי ביצה בכל קערת מרק.
- מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ונבטים סיניים ומסיימים בכפית שמן שומשום. מגישים מיד.