• גודל גופן

מרק ראמן ממש כמו ביפן

מרק ראמן ממש כמו ביפן

תמיד חלמתם לדעת איך מכינים מרק ראמן ממש כמו ביפן? ישראל אהרוני חושף את כל הסודות להכנת המרק האולטימטיבי לערב חורפי קר – ציר מלא בטעמים, אטריות וירקות

מצרכים

מצרכים לציר מרק:

3 אצות קומבו (מושרות במים במשך 3 שעות)

1/2 כוס שבבי בוניטו

1 גזר בינוני

3 ס"מ שורש ג’ינג’ר

6 פטריות שיטאקה מיובשות מזרח ומערב

2 כפות מיסו בהיר מזרח ומערב

2 כפות רוטב סויה יאמאסה

1/2 חבילה אפונת שלג

1 צרור באק צ’וי

 

לביצים חצי רכות:

4 ביצים L

 

לאטריות:

1 חבילה אטריות ראמן

 

להגשה:

1 חבילה טופו משי (סילקן) רך מזרח ומערב

1 חבילה פטריות שימג’י

3 גבעולי בצל ירוק

1 חבילה נבטים סיניים

שמן שומשום מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. מכינים את ציר המרק: בסיר גדול שמים את האצות ומכסים במים. מעלים לסף רתיחה ובעזרת כף מחוררת מוציאים את האצות למסננת.
  2. מוסיפים לסיר את הבוניטו, מבשלים דקה ובעזרת כף מחוררת מוציאים את הבוניטו (אפשר להיפטר ממנו, הוא רק נותן טעם לציר).
  3. קולפים ופורסים את הגזר לטבעות דקות. קולפים וקוצצים דק את הג’ינג’ר.
  4. מוסיפים לסיר המים את פטריות השיטאקה, הגזר והג’ינג’ר ומבשלים 15 דקות.
  5. מוסיפים את המיסו ואת הסויה.
  6. מוסיפים את אפונת השלג לסיר ומבשלים דקה, מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים להגשה.
  7. מוסיפים את הבאק צ’וי לסיר ומבשלים דקה, מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים להגשה.
  8. מבשלים את הביצים: שמים ביצים בסיר קטן ומכסים במים. מעלים לרתיחה, מחלישים את האש וממשיכים לבשל בדיוק 4 דקות. שוטפים במים קרים וקולפים בעדינות.
  9. בסיר אחד, מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
  10. מכינים את המצרכים להגשת המנה: חותכים את הטופו לקוביות בגודל ביס. קוצצים דק את הבצל הירוק.
  11. מרכיבים את המנה: בכל קערת מרק שמים חופן אטריות. מוסיפים קוביות טופו, באק צ’וי חלוט, אפונת שלג חלוטה, חופן פטריות שימג’י ומעל יוצקים מרק לכיסוי.
  12. חוצים את הביצים ושמים שני חצאי ביצה בכל קערת מרק.
  13. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ונבטים סיניים ומסיימים בכפית שמן שומשום. מגישים מיד.