נאמס ויאטנמי ממולא בשר בקר: ארוחה שהיא חוויה!
חגיגה של שואו וחוויית טעמים מדהימה, עם נאמס ויאטנמי קריספי ממולא בשר, שעוטפים בעלי חסה וטובלים בשלל רטבים אסייתיים מענגים
מצרכים
מצרכים ל-12 נאמס
1 חבילת דפי אורז צבעוניים מזרח ומערב
300 גרם בשר בקר טחון פעמיים
צרור בצל ירוק
½ כוס עלי כוסברה
4 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב
½ כפית מלח
ספריי שמן זית
שמן צמחי לטיגון עמוק
להגשה
חסה עגולה
עלי כוסברה שטופים
עלי נענע שטופים
¼ כוס רוטב טריאקי מזרח ומערב
¼ כוס רוטב סרירצ'ה מזרח ומערב
שומשום בטעם סויה מזרח ומערב
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה. מוסיפים את הבשר הטחון, רוטב הטריאקי והמלח ומערבבים היטב.
- בקערה רחבה שתכיל את דפי האורז ממלאים מים פושרים.
- טובלים דף אורז במים למשך דקה, עד שהוא מתרכך ונעשה גמיש ואז מוציאים ופורשים אותו על מגבת או על משטח נקי.
- יוצרים קציצה מאורכת של בשר, מניחים בתחתית הדף בצורה אופקית קרוב אלינו ומגלגלים – מקפלים שוליים מהצדדים פנימה וממשיכים בגלגול לקבלת אגרול.
- מניחים את הנאמס על צלחת משומנת בספריי שמן (כדי שלא יידבקו לצלחת).
- מסדרים את המנה: יוצרים קעריות חסה יפות מעלי חסה שלמים עגולים ומניחים במגש. בקערית אחרת מניחים את עלי הכוסברה ובשנייה את עלי הנענע. גם את הרטבים מסדרים בקעריות לטבילה.
- מחממים שמן עמוק בסיר לחום בינוני ומחליקים בזהירות את הנאמס לשמן. מטגנים במחזורים, בכל פעם במשך 4 דקות והופכים באמצע. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.
- מכניסים לתוך עלה חסה אגרול אחד ועשבי תיבול, מגלגלים את החסה סביבו, טובלים בטריאקי או סרירצ’ה ואוכלים.