סושי בוריטו בתוך דפי סויה צבעוניים
המנה המושלמת להכין ביחד עם כל המשפחה: סושי בוריטו בתוך דפי סויה צבעוניים עם סלמון מעושן והרבה ירקות!
מצרכים
מרכיבים ל-2-3 רולים אישיים:
1 חבילת דפי סויה צבעוניים מזרח ומערב
1 כוס אורז קלרוז מזרח ומערב
1 כוס מים
2 כפות רוטב סיראצ'ה מזרח ומערב
1/2 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
100 גרם סלמון מעושן, חתוך לרצועות
1 אבוקדו בשל, חתוך לרצועות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
1/2 כוס תירס
1 חופן עלי כוסברה
הגשה:
רוטב סויה מזרח ומערב
רוטב טריאקי מזרח ומערב
אופן הכנה
- שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי.
- שמים בסיר את האורז והמים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכבים ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות.
- מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את הסיראצ'ה ושמן השומשום ומערבבים היטב. משאירים להתקרר.
- מרכיבים את הרול: מסדרים 3 דפי סויה בחפיפה על המחצלת. מרפדים את הדפים באורז חריף, כמו שמכינים סושי, ומשאירים שוליים של 2 ס"מ מלמעלה. מסדרים בחלק התחתון של הרול את רצועות הסלמון, האבוקדו, הגזר, התירס והכוסברה ומגלגלים בזהירות לרול הדוק. ממשיכים עם יתר המרכיבים.
- עוטפים את הרולים בנייר סנדוויץ' ומקררים כ-15 דקות.
- חותכים באמצע, כמו שחותכים בד"כ בוריטו, ומגישים לצד רוטב סויה וטריאקי.