• גודל גופן

סושי בוריטו בתוך דפי סויה צבעוניים

סושי בוריטו בתוך דפי סויה צבעוניים

המנה המושלמת להכין ביחד עם כל המשפחה: סושי בוריטו בתוך דפי סויה צבעוניים עם סלמון מעושן והרבה ירקות!

מצרכים

מרכיבים ל-2-3 רולים אישיים:

1 חבילת דפי סויה צבעוניים מזרח ומערב

1 כוס אורז קלרוז מזרח ומערב

1 כוס מים

2 כפות רוטב סיראצ'ה מזרח ומערב

1/2 כפית שמן שומשום מזרח ומערב

100 גרם סלמון מעושן, חתוך לרצועות

1 אבוקדו בשל, חתוך לרצועות

1 גזר חתוך לרצועות דקות

1/2 כוס תירס

1 חופן עלי כוסברה

הגשה:

רוטב סויה מזרח ומערב

רוטב טריאקי מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי.
  2. שמים בסיר את האורז והמים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכבים ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות.
  3. מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את הסיראצ'ה ושמן השומשום ומערבבים היטב. משאירים להתקרר.
  4. מרכיבים את הרול: מסדרים 3 דפי סויה בחפיפה על המחצלת. מרפדים את הדפים באורז חריף, כמו שמכינים סושי, ומשאירים שוליים של 2 ס"מ מלמעלה. מסדרים בחלק התחתון של הרול את רצועות הסלמון, האבוקדו, הגזר, התירס והכוסברה ומגלגלים בזהירות לרול הדוק. ממשיכים עם יתר המרכיבים.
  5. עוטפים את הרולים בנייר סנדוויץ' ומקררים כ-15 דקות.
  6. חותכים באמצע, כמו שחותכים בד"כ בוריטו, ומגישים לצד רוטב סויה וטריאקי.