סושי ב-4 ידיים עם סלמון, ספייסי מיונז, מלפפון וגזר
בואו ללמוד איך להכין סושי בבית כמו מקצועניים! אל תשכחו להזמין את כולם לארוחה
מצרכים
מרכיבים ל-10 רולים:
2 כוסות אורז קלרוז מזרח ומערב
2 כוסות מים קרים
¾ כוס (180 מ"ל) חומץ אורז מזרח ומערב
4 כפות סוכר
½ כפית מלח
3 כפות מיונז
3 כפות רוטב סיראצ'ה מזרח ומערב
1 חבילת אצות נורי מזרח ומערב
250 גרם סלמון מעושן, חתוך לרצועות
1 מלפפון, חתוך לרצועות ארוכות
1 גזר גדול, חתוך לרצועות ארוכות
עירית
להגשה:
רוטב סויה מזרח ומערב
רוטב טריאקי מזרח ומערב
אופן הכנה
- שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי. עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד.
- שמים בסיר את האורז והמים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכבים ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות.
- מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
- מכינים את הספייסי מיונז: שמים בקערה את המיונז והסיראצ'ה ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף קטנה או לבקבוק לחיץ.
- מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים אליו בהדרגה את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב.
- מרכיבים את הסושי: שמים אצת נורי על המחצלת עם הצד המחוספס כלפי מעלה. מרטיבים את הידיים ומרפדים אותה בשכבת אורז. משאירים שוליים של 2 ס"מ מלמעלה. שמים בחלק התחתון של האצה את הסלמון, רצועת מלפפון, גזר ועירית. מרטיבים את השוליים במעט מים ומגלגלים את הרול. ממשיכים עם יתר האצות, האורז ומליות.
- פורסים כל הרול ל-8 עיגולים שווים ומגישים עם רוטב סויה וטריאקי.