סלט אסיאתי חגיגי – סלט אטריות שעועית עם מקלות אורז מטוגנים
מירי כהן וכלתה גילי מסדרות אתכם בחג הקרוב עם סלט אסיאתי חגיגי במיוחד! סלט אטריות שעועית, ירקות צבעוניים וקראנץ' אטריות אורז מיוחד
מצרכים
אטריות וירקות
1 חבילה אטריות שעועית מזרח מערב
1 בצל סגול בינוני
1/4 ראש כרוב לבן
1/4 ראש כרוב סגול
2 גזרים בינוניים קלופים
3 מלפפונים בינוניים
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
1/2 צרור כוסברה
3 גבעולי נענע
רוטב
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/4 כוס מיץ לימון
4 כפיות סוכר חום
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
1 כף שמן קנולה
1 כף רוטב דגים מזרח מערב
1 כף רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
הגשה
1/4 כוס בוטנים קלויים
50 גרם אטריות אורז בעובי 3 מ”מ מזרח מערב
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
אופן הכנה
- מוציאים את אטריות השעועית מהאריזה ומניחים בקערה גדולה עם מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים.
- חותכים את הירקות: חותכים לרצועות את הכרוב הסגול והלבן, ואת הבצל הסגול, המלפפון, הפלפל החריף והגזר לרצועות דקות.
- קוצצים גם את עלי הכוסברה ומפרידים את עלי הנענע מהגבעולים.
- מכינים את הרוטב: שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ומערבבים היטב. שופכים על הירקות ומערבבים.
- מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה שמים את אטריות השעועית, הירקות עם הרוטב ומערבבים היטב עם הידיים. נותנים לסלט לעמוד 10 דקות ומערבבים שוב.
- מעבירים את הסלט לקערת הגשה ומפזרים בוטנים קלויים.
- מטגנים את מקלות האורז בסיר עם שמן עמוק, שמים מעל הסלט ומקשטים עם שומשום שחור.