סלט אסייאתי עם אורז, סלמון אפוי ורוטב סרירצ'ה
מהמנות האהובות עלינו – ארוחה שלמה ומושלמת שזוללים בהנאה! סלט אסייאתי עם סלמון, אורז, תוספות מפנקות ורוטב סרירצ'ה חריף.
מצרכים
אורז
1 כוס אורז עגול מזרח מערב
1 כוס מים
1 כף חומץ אורז מזרח מערב
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
סלמון
2 פילה דג סלמון
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
3 כפות סויה יאמאסה מזרח מערב
תוספות
1 מלפפון חתוך לקוביות
1 כוס פולי סויה (אדממה)
חטיף עצות מיובשות מזרח מערב
שומשום מזרח מערב
1 אבוקדו פרוס
1 רוטב סרירצ'ה מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שמים בסיר את האורז עם המים, מכסים את הסיר במכסה ומרתיחים. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות או עד לריכוך.
- במקביל לבישול האורז, ממיסים בסיר קטן את הסוכר והמלח בחומץ האורז. מוסיפים לאורז המוכן, מערבבים ומצננים היטב.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את הסלמון: מערבבים בקערה את שמן הזית, הסילאן והסויה ומברישים את הסלמון ברוטב שנוצר.
- אופים את הסלמון בתנור במשך 20 דקות או עד להזהבה.
- מרכיבים את הסלט: מסדרים בצלחת עמוקה את האורז, המלפפון והאדממה. מניחים את האבוקדו הפרוס ומוסיפים מעל את נתח הסלמון האפוי.
- מעטרים בשברי חטיף אצות מיובשות ושומשום, מתבלים ברוטב הסרירצ'ה החריף ומגישים.