סלט חריף של אטריות והודו טחון
סלט מרענן ברוטב אסייתי חמצמץ עם הודו טחון ומגוון ירקות. שי לי ליפא מלמדת אתכם להכין סלט ארומטי שיככב בארוחה הבאה שלכם
מצרכים
מצרכים ל-4 מנות:
200 גרם אטריות שעועית מזרח ומערב מושרות בקערה עם מים קרים כ-30 דקות
3 כפות שמן חמניות או תירס
300 גרם בשר הודו טחון
1/2 כוס ציר עוף
1 פלפל צ'ילי אדום
1 בצל גדול
1 פלפל אדום
2 עגבניות בינוניות
6 גבעולי בצל ירוק
לרוטב:
1/3 כוס מיץ ליים או לימון (מיץ מ-1/2 לימון או ליים)
1/4 כוס רוטב דגים מזרח ומערב
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק מקצ'אפ
1 כף גדושה סוכר חום בהיר
2 שיני שום
להגשה:
1 כוס כוסברה, קצוצה גס
1/2 כוס בוטנים מלוחים, קצוצים גס
אופן הכנה
- משרים את אטריות השעועית במים קרים כ-30 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה גדולה.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את שיני השום. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה. מעבירים מחצית מהרוטב לקערת האטריות ואת היתר שומרים להמשך.
- מחממים ווק על להבה בינונית. מוסיפים שמן חמניות או תירס והודו ומבשלים כדקה-שתיים תוך כדי ערבוב עד שההודו משנה את צבעו. מוציאים את ההודו לצלחת.
- קוצצים דק את הצ'ילי האדום, הבצל והפלפל האדום. מוסיפים לווק צ'ילי, בצל ופלפל אדום ומקפיצים כ-3 דקות עד שהבצל והפלפל מתחילים להתרכך.
- חותכים את הבצל הירוק למקטעים באורך 3 ס"מ, ואת העגבניות מרוקנים מגרעינים וחותכים לרצועות בעובי 1/2 ס"מ.
- מחזירים לווק את ההודו. מוסיפים עגבניות, בצל ירוק, אטריות שעועית והרוטב ששמרנו בצד ומערבבים. מבשלים עוד כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שההודו מוכן והטעמים התמזגו. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחת ומפזרים כוסברה ובוטנים.
מתכון: שי-לי ליפא
צילום: ינאי מנחם