סלט כרוב אסייתי של תמרה
רוצים לגוון את הסלטים שאתם מגישים לאורחים? נסו את המתכון הבא – סלט מרענן וצבעוני של כרוב עם רוטב אסייתי משגע. ההצלחה מובטחת
מצרכים
1/4 כרוב לבן או סגול
2 בצלים ירוקים
1 מלפפון
1 גזר, קלוף
1 כוס נבטים סיניים
1 פלפל חריף אדום
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס עלי נענע
לרוטב:
3 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
2 שיני שום, קלופות
3 כפות מיץ לימון (מיץ מ-1/2 לימון)
1 כף סוכר לבן
להגשה:
שומשום קלוי
אופן הכנה
- חותכים את כל הירקות: חותכים דק את הכרוב, חותכים לגפרורים דקים את המלפפון והגזר, פורסים דק את הפלפל החריף האדום וחותכים באלכסון את הבצל הירוק למקטעים קצרים.
- מערבבים את כל הירקות יחד.
- מגררים דק את שיני השום ואת הג'ינג'ר.
- מערבבים את כל רכיבי הרוטב יחד, ומוסיפים לירקות. מערבבים היטב.
- מפזרים מעל שומשום.
מתכון: תמרה אהרוני
צילום: שי בן אפרים