סלט קולסלואו אסיאתי מוגש בכוסות טאקו
סלט קולסלואו אסיאתי מוגש בעיצוב משגע בתוך כוסות טאקו והטעם פשוט מעולה
מצרכים
כוסות טאקו
12 טורטייה קטנה
1 תרסיס שמן קנולה
סלט
1/4 כרוב סגול בינוני
1/4 כרוב לבן בינוני
2 גזרים בינוניים
1 פלפל אדום בינוני
3 גבעולי בצל ירוק
חופן כוסברה
2 כפות שומשום שחור
רוטב
2 כפות שמן קנולה
2 כפות רוטב סויה יאמאסה
2 כפות חומץ אורז מזרח ומערב
2 כפות מיץ לימון
1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
1 כפית סוכר לבן
2 שיני שום
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. פורסים את הכרוב והפלפל האדום לרצועות דקות, ואת הגזר לגפרורים דקים. קוצצים את הבצל הירוק, הכוסברה, השום והג’ינג’ר.
- מכינים את כוסות הטאקו: עוטפים את הטורטיות במגבת לחה ומחממים כ-1/2 דקה במיקרוגל ומשמנים בתרסיס השמן. מניחים כל טורטייה בתוך קערה חסינת חום בקוטר 10 ס”מ ויוצרים צורה של סלסילה.
- אופים 9-8 דקות עד שהטורטיות זהובות. מצננים היטב.
- מכינים את הסלט: מערבבים את רכיבי הרוטב בקערה גדולה עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הירקות והשומשום ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- ממלאים את כוסות הטאקו בסלט ללא רוטב. מגישים מיד.
מתכון: שי-לי ליפא