ספרינג רולז במילוי ירקות וטופו
אירוח בסוכה צריך להיות קליל וכיפי. במיוחד לכבוד סוכות, רותם ליברזון מלמדת אתכם איך להכין ספרינג רולז – דפי אורז ממולאים בירקות וטופו, מנה שמכינים ב-10 דקות ומרשימה את האורחים
מצרכים
1 חבילת דפי אורז עגולים מזרח ומערב
למלית:
תרסיס שמן קנולה
1 בצל, קלוף
2 גזרים, קלופים
2 זוקיני
1/2 פלפל צ'ילי אדום
2 שיני שום, קלופות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
50 גרם אטריות צלופן
1 כפית שמן שומשום
1 כף סויה
מלח
פלפל שחור גרוס גס
100 גרם טופו
1/2 כרוב סגול
שומשום שחור קלוי
לרוטב:
1/4 כוס סויה מזרח ומערב
2 כפות מיץ לימון
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1/4 כוס עלי כוסברה
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: מגררים גס את הגזר והזוקיני, קוצצים דק את הבצל, פלפל הצ'ילי האדום, השום והג'ינג'ר.
- מחממים מחבת עם תרסיס שמן קנולה על להבה בינונית. מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הירקות לפי הסדר: גזר, זוקיני, צ'ילי אדום, שום וג'ינג'ר ומטגנים כ-4 דקות. מוציאים לקערה ושומרים בצד.
- משרים את אטריות הצלופן במים רותחים כ-4 דקות. מסננים, גוזרים מעט במספריים ומוסיפים לקערת הירקות. מתבלים בשמן שומשום וסויה.
- בעזרת הידיים, מפוררים את הטופו לתוך תערובת המילוי ומערבבים. מוסיפים מעט שומשום שחור.
- פורסים את הכרוב הסגול לפרוסות דקות.
- לקראת ההגשה, טובלים כל דף אורז במים קרים ל-10 שניות. מוציאים למשטח עבודה משומן במעט שמן שומשום, מניחים כף גדושה מהמילוי וכמה פרוסות של כרוב סגול. אפשר לפזר עוד מעט שומשום שחור. מגלגלים כמו עלי גפן – גלגול קטן קדימה מעל המילוי, סגירה של שני הצדדים פנימה ואז גלגול מלא ומהודק של הרול.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הכוסברה ומגררים את הגינג'ר. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומעבירים לקערית הגשה.
- מגישים את הספרינג רולז לצד הרוטב.
מתכון: רותם ליברזון
צילום: נמרוד סונדרס