ספרינג רול ברוטב מושלם
מחפשים מנה קלילה ובריאה לאירוח הבא שלכם? נסו את המתכון הבא – דפי אורז ממולאים בירקות עם רוטב אסייתי משגע. מנה נפלאה לחלוקה
מצרכים
מצרכים ל-10 רולים:
10 דפי אורז מזרח ומערב
100 גרם אטריות שעועית מזרח ומערב, מושרות בקערה עם מים קרים כ-30 דקות
חביתה עבה מ-4 ביצים
5 אספרגוסים חלוטים או 10 תרמילי שעועית ירוקה חלוטה
1 מלפפון, חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים
1 גזר, חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים
1 פלפל אדום, חתוך לגפרורים דקים
עירית, חתוכה למקטעים באורך 6 ס"מ
40 עלי נענע
לרוטב המושלם:
1/4 כוס מים
1 כף גדושה סוכר חום בהיר
1 בצל שאלוט, קצוץ דק
1 שן שום, קצוצה דק
1/2 פלפל צ'ילי, פרוס לעיגולים דקים
1 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
1/3 כוס מיץ ליים או לימון
1/4 כוס רוטב דגים מזרח ומערב
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה עד שהסוכר נמס. משהים כ-15 דקות למיזוג טעמים.
- מכינים את האטריות לרולים: מסננים את האטריות מהמים הקרים ומעבירים לקערה. יוצקים מים רותחים על האטריות, משהים כ-10 שניות ומעבירים למסננת.
- מרכיבים את הרולים: מרטיבים מגבת ופורסים על משטח עבודה.
מכינים קערה עם מים קרים. טובלים דף אורז אחד במים ומוציאים מיד. מניחים על המגבת הרטובה. מניחים על השליש העליון של דף האורז שורה של 4 עלי נענע כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה). מניחים מעל ירקות, חביתה ואטריות שעועית. מתחילים לגלגל לגליל הדוק, במחצית הדרך מקפלים פנימה את צידי הדף וממשיכים לגלגל.
- מגישים את הרולים עם הרוטב.
מתכון: שי-לי ליפא
צילום: ינאי מנחם