עוף בקארי ירוק
תמרה אהרוני לא מסתפקת במחית קארי קנויה ומכינה לגמרי לבד מחית קארי ירוקה. איתה היא מבשלת תבשיל קארי ריחני עם עוף, קרם קוקוס וירקות. לא תאמינו כמה זה פשוט
מצרכים
למחית קארי:
- 4 שיני שום, קלופות
- 4 בצלצלי שאלוט, קלופים
- 1.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף
- 1 פלפל צ'ילי ירוק
- גרידה מ-1 ליים או לימון
- 2 גבעולי למון גראס
- חצי צרור כוסברה
- חצי צרור עלי בזיליקום
לקארי:
- 2 חזה עוף שלם
- שמן קנולה
- 1 בצל לבן, קלוף
- דלורית שלמה, קלופה
- 1 חציל
- 2 פחיות קרם קוקוס מזרח ומערב
- 2 עלי כפיר ליים מיובשים
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כף סוכר דקלים או סוכר חום
- מיץ מ-1/2 ליים או לימון
- 2 כפות רוטב דגים מזרח ומערב
- 1/2 שקית של אפונה קפואה
- 1/2 סלסלת פטריות שמפיניון
- 2 פטריות פורטבלו
- 1/2 צרור עלי כוסברה
אופן הכנה
- במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקארי למחית, מעבירים לקערית ושומרים בצד.
- חותכים את חזה העוף לקוביות. בינתיים, מחממים ווק על אש גבוהה. מוסיפים 2-3 כפות שמן קנולה, וכשהשמן חם, מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים.
- כשהעוף כמעט מוכן, מוציאים לקערה ושומרים בצד.
- מוסיפים עוד 2 כפות שמן קנולה לווק, מכניסים 3 כפות מחית קארי ומטגנים כדקה.
- בינתיים, קוצצים דק את הבצל, חותכים לקוביות בגודל העוף את הדלורית ואת החציל וחותכים לרבעים את הפטריות.
- מוסיפים את הבצל לווק ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את הדלורית ואת החציל ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ואת עלי הכפיר ליים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
- מוסיפים את סוכר הדקלים, מיץ ליים ורוטב דגים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחזירים את העוף לווק ומערבבים.
- מוסיפים את הפטריות ואת האפונה ומערבבים. מבשלים עוד חמש דקות.
- מקשטים בעלי כוסברה ומגישים חם בליווי אורז.
מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר