עלה כרוב ממולא באורז ברוטב עגבניות
כולם אוהבים לאכול ממולאים, אבל מה עם כאלה שבילו כל הלילה בתנור? שגב משה מלמד אתכם איך להכין ממולאים עם טעם של חמין, והם אפילו צמחוניים
מצרכים
1 כרוב לבן
למלית:
5 כפות שמן זית
3 שיני שום, כתושות
3 בצלים, קצוצים דק
4 כוסות אורז, לא מבושל
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף שמיר קצוץ
1 כפית של פפריקה מתוקה
1/2 כוס שקדים גרוסים או מקלות שקדים לבנים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום, שלמות
4 כפות רסק עגבניות
1 עלה דפנה
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית מחוקה של כורכום
1.5 ליטר מים חמים
1/4 כוס של רוטב צ'ילי מתוק מקצ'אפ
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הכרוב: בסיר גדול מרתיחים מים. מבשלים את הכרוב כ-5 דקות במים הרותחים. מסננים ומעבירים למים קרים לעצירת הבישול.
- מפרידים בעדינות את עלי הכרוב, חותכים את הגזע הקשה וזורקים, ואת העלים מניחים בצד.
- מכינים את האורז: בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים את השקדים ואת התבלינים, מערבבים. מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומסירים מהאש.
- מכינים את הרוטב: בסיר מחממים שמן זית. מוסיפים את השום, רסק העגבניות, התבלינים, רוטב הצ'ילי המתוק והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות. מסירים מהאש ושומרים בצד.
- מגלגלים את עלי הכרוב: פורסים עלה כרוב על שולחן העבודה. מניחים בצידו האחד תלולית אורז. מגלגלים באותה צורה שבה מגלגלים עלי גפן (ראשית מהצדדים, ואז מספר גלגולים במרכז). מניחים את כל הממולאים בסיר רחב.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 100 מעלות.
- אופים את הממולאים במשך הלילה בתנור החם.
- מגישים: לצד יוגורט או טחינה.
מתכון: שגב משה