פאד תאי מושלם
הייתם בתאילנד ולא הפסקתם לאכול פאד תאי? עכשיו אתם יכולים לשחזר את המנה התאילנדית הכי ידועה גם בבית. כל מה שצריך זה רטבים מעולים שמוכנים מראש, והמנה מוכנה בפחות מ-10 דקות
מצרכים
מצרכים ל-2 מנות:
100 גרם (1/4 חבילה) אטריות אורז, בעובי 3 מ"מ
2-3 כפות שמן צמחי
1 גזר קטן, קלוף
1/3 כרוב קטן
50 גרם טופו, חתוך לקוביות
1 ביצה, טרופה
1 גבעול בצל ירוק
חופן נבטים סיניים
לרוטב:
2 כפות רוטב פאד תאי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף רוטב סויה
להגשה:
בוטנים קלויים
רוטב דגים תאילנדי (או רוטב סויה)
2 גבעולי כוסברה
פלחי ליים או לימון
אופן הכנה
- מכינים את המצרכים להקפצה: חותכים את הגזר לגפרורים, את הכרוב לרצועות דקות, את הבצל הירוק למקטעים של 2 ס"מ ואת הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ.
- משרים את אטריות האורז בהרבה מים קרים כ-45 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ממי ההשריה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את רוטב הפאד תאי עם הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק.
- מחממים מחבת רחבה או ווק מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מוסיפים שמן צמחי ומטגנים את הגזר והכרוב תוך כדי ערבוב כ-30 שניות.
- מוסיפים את הטופו ומקפיצים כדקה.
- מזיזים בעזרת תרווד או כף עץ את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הריק ויוצקים את הביצה הטרופה. מקשקשים את הביצה עד שהיא מבושלת לחלוטין, ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת.
- מוסיפים את אטריות האורז ו-1/4 כוס מים ומקפיצים הכול ביחד כ-20 שניות.
- מוסיפים חצי מכמות הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כחצי דקה עד שלא רואים נוזלים בתחתית המחבת. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים או עוד מהרוטב (טועמים ומחליטים).
- מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים, מקפיצים פעם אחרונה ומעבירים לצלחות.
- מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים לצד רוטב הדגים, שבבי הצ'ילי, הכוסברה והנבטים.
צילום: אפיק גבאי