קארי קוקוס בצבעים: כשאי אפשר להתגבר על החשק למנה אסייתית
כשהחשק לטעמים אסייתים הולך וגובר, המנה של קארי קוקוס בצבעים היא מנה מצוינת! שילוב קוקוס וקארי עם אטריות אורז עטופות ברוטב פיקנטי
מצרכים
מצרכים
1 חבילת טופו קשה, מיובש וחתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
400 גרם שעועית ירוקה טרייה (או מופשרת) חצויה
1 כוס עגבניות שרי חצויות
1 מארז אטריות אורז שחורות מזרח ומערב
4 שיני שום כתושות
אצבע גי'נג'ר באורך 3 ס"מ מגוררת על פומפייה
בצל סגול קטן חתוך לחצי ואז לפרוסות דקות
1 פחית חלב קוקוס מזרח ומערב
½ פחית עגבניות מרוסקות
3 כפות רוטב קארי אדום מקצ'אפ מזרח ומערב
כפית מלח
1 כף צ'ילי מתוק מזרח ומערב
לעיטור
3 גבעולי בצל ירוק חתוך לפרוסות
100 גרם בוטנים קלויים קלופים ושבורים
½ כוס עלי כוסברה שטופים
½ כוס פירורי פנקו מזרח ומערב
פלחי לימון
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הטופו כמה דקות, כדי שיקבל קריספיות עדינה.
- מזיזים את הטופו לצד אחד של הסיר ובצידו השני מוסיפים את הבצל. מטגנים במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום והג’ינג’ר ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד דקה.
- מוסיפים את השעועית הירוקה ואת עגבניות השרי לסיר ומערבבים.
- כעת מוסיפים את קרם הקוקוס, העגבניות המרוסקות, רוטב הקארי, המלח והצ’ילי המתוק ומערבבים הכל יחד.
- מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-30 דקות על אש נמוכה-בינונית תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
- בינתיים מכינים את האטריות: לקערה רחבה ועמוקה מכניסים את האטריות עם מים פושרים למשך 30 דקות, על מנת שהאטריות יתרככו אך לא יתבשלו.
- מסננים את האטריות מהמים ומוסיפים אותם לסיר עם הרוטב. סוגרים את המכסה כדי שהאדים יבשלו את האטריות מהר יותר ומערבבים כל כמה דקות. מבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהאטריות מוכנות ומכוסות ברוטב. האטריות צריכות להיות במצב אל דנטה ולהשאר נגיסות.
- במחבת קטן מטגנים את פירורי הפנקו בשמן, עד שהם משנים את צבעם. מפזרים עליהם מעט מלח ומעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן.
- מוזגים את התבשיל עם האטריות לקערת הגשה, מפזרים מעל כוסברה, בצל ירוק, בוטנים ופירורי פנקו מטוגנים. מקשטים בפלחי לימון המיועדים לסחיטה על הקארי לפני הביס.