• גודל גופן

רולים ויאטנמיים במילוי עוף וירקות

רולים ויאטנמיים במילוי עוף וירקות

מחפשים מנה מושלמת לחלוקה לארוחה הבאה שלכם? תמרה אהרוני מלמדת אתכם להכין רולים של דפי אורז ממולאים בעוף ובירקות עם רוטב בוטנים מתקתק

מצרכים

1 חבילה דפי אורז
3 כפות שמן קנולה
300 גרם בשר עוף, טחון
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1 פלפל צ'ילי אדום
1 שן שום, קלופה
3 כפות רוטב סויה יאמאסה
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
1 כף מירין מזרח מערב
מלח
פלפל שחור
חופן עלי נענע
חופן עלי כוסברה
2 מלפפונים

לרוטב:
1/2 כוס חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה יאמאסה
1 כף מירין מזרח מערב
1 כפות דבש
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1 פלפל צ'ילי אדום
1 שן שום, קלופה
מים
מלח
פלפל שחור

אופן הכנה

  1. כותשים את שיני השום, מגררים את הג'ינג'ר וקוצצים דק את הפלפל צ'ילי אדום.
  2. מחממים את השמן במחבת, כשהוא חם מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והצ'ילי מטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ-4 דק' נוספות תוך כדי ערבוב עד שבשר נעשה לבן.
  4. מוסיפים סויה, שמן שומשום ומירין, ממליחים ומפלפלים. מוציאים לקערה ומכסים בניילון נצמד, מכניסים למקרר.
  5. כשהתערובת קרה מגלגלים את הרולים:
  • בכלי רחב שמים מים חמים.
  • פורשים מגבת נקייה על משטח העבודה.
  • טובלים דף אורז היטב במים החמים ומניחים אותו על משטח העבודה.
  • מפרידים את עלי עשבי התיבול וחותכים את המלפפון לרצועות דקות.
  • בקצה הדף מניחים תלולית ארוכה ממילוי הבשר, ועליה מוסיפים מעשבי התיבול וגפרורי המלפפונים.
  • מקפלים את שני הצדדים של הדף אורז על התלולית.
  • מגלגלים את דף האורז במהודק (כשהכיוון הוא ממני והלאה).
  • מניחים את הרולים המגולגלים בכלי מכוסה בניילון נצמד.
  1. מכינים את הרוטב:
  • כותשים את שיני השום, מגררים את הג'ינג'ר וקוצצים דק את הפלפל צ'ילי אדום.
  • לסיר קטן מכניסים את כל מרכיבי הרוטב, ומבשלים על להבה נמוכה 3­-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  1. להגשה: יוצקים את הרוטב לקעריות ומגישים לצד הרולים.

 

מתכון: תמרה אהרוני

צילום: ואדים טיוטיונין