• גודל גופן

רצועות בקר ושעועית ירוקה

רצועות בקר ושעועית ירוקה

ככה בדיוק מתקתקים ארוחת צהריים! רצועות בקר ושעועית ירוקה מוקפצות עם שום, ג'ינג'ר, סויה ושמן שומשום

מצרכים

מרכיבים ל-3-4 מנות:

500 גרם בשק בקר, חתוך לרצועות

מלח ופלפל לפי הטעם

3 כפות קורנפלור

2-3 כפות שמן קנולה

1 כפית שמן שומשום של מזרח ומערב

400 גרם שעועית ירוקה, מופשרת

3 שיני שום, קצוצות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ

60 מ"ל (1/4 כוס) רוטב סויה של מזרח ומערב

1 כף חומץ אורז של מזרח ומערב

2-3 כפות סוכר, או לפי הטעם

 

הגשה:

שומשום

אופן הכנה

  1. מייבשים את רצועות הבשר עם מגבות נייר, מעבירים לקערה ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעל את הקורנפלור ומערבבים עד שכל הבשר מצופה.
  2. מחממים את שני סוגי השמן במחבת ומקפיצים את השעועית במשך 2 דקות, או עד שהיא מתרככת. מכבים את הלהבה, מסננים את הנוזלים העודפים ושומרים בצד.
  3. מחממים עוד קצת שמן במחבת ומקפיצים את רצועות הבשר עד שהן מתחילות להחליף את הצבע ולהזהיב.
  4. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הסויה, החומץ והסוכר ומערבבים היטב. מקפיצים עד שכל הבשר מצופה ברוטב.
  5. מחזירים למחבת את השעועית ומערבבים.
  6. מפזרים מעל בצל ירוק ושומשום ומגישים מיד.