שניצל סושי חברים
סושי עם דגים נאים או אבוקדו זה נחמד, אבל סושי עם שניצל פריך זה כבר משהו באמת מיוחד. מתכון טעים עם טוויסט שאפשר לזלול עם חברים
מצרכים
מצרכים ל-20 יחידות:
לסושי-סו:
200 מ"ל מירין
1 כוס סוכר
1 כפית מלח
¾ כוס חומץ אורז (או 140 מ"ל)
לאורז סושי:
1 ק"ג אורז עגול
1.1 ליטר מים קרים
לשניצל:
5 חזות עוף, פרוסים בעובי 1 ס"מ
3 ביצים
1 כף מים
½ כוס קמח
1 כוס פירורי לחם
שמן קנולה לטיגון עמוק
לתוספות:
20 דפי נורי
1 פלפל אדום
2 גזרים, קלופים
3 מלפפונים
1 פלפל צהוב
2 אבוקדו, בשלים אך קשיחים
להגשה:
ג'ינג'ר מוחמץ
וואסבי
רוטב סויה
שומשום קלוי, שומשום שחור
אופן הכנה
- שמים את כל רכיבי הסושי-סו בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מערבבים ומצננים.
- מכניסים את האורז לקערה עמוקה, ממלאים במים קרים ומערבבים בעדינות עם הידיים את האורז. מסננים וחוזרים על הפעולות פעמיים-שלוש או עד שהמים נותרים שקופים לאחר ערבוב קל של האורז.
- מסננים ומעבירים לסיר בינוני, מכסים במי ברז קרירים, מביאים לרתיחה, מכסים במגבת מטבח ומכסה, ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 11 דקות.
- מעבירים את תכולת הסיר לקרש חיתוך או קערת עץ, מפזרים את הסושי-סו מעל ומערבבים עם שתי כפות עץ. מניחים להתקרר בטמפ' חדר כשעתיים.
- בזמן הזה מכינים שניצלים: שמים קמח על צלחת רחבה, טורפים ביצים ומים בקערה ושמים פירורי לחם בקערה רחבה. מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק.
- מצפים כל נתח חזה עוף בקמח, נפטרים מעודפי קמח, טובלים בביצים ומצפים בפירורי לחם. חוזרים על הפעולה עם שאר העוף. מטגנים בשמן עמוק (180 מעלות) עד שהשניצל משחים ונעשה פריך, מעבירים לנייר סופג. חותכים את השניצלים לרצועות ארוכות.
- מכינים את הירקות: חותכים לגפרורים את הפלפל האדום, הגזר, המלפפון, הפלפל הצהוב, ואת האבוקדו לרצועות דקות.
- מרכיבים את הסושי מהשניצל והתוספות.
מתכון: אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום: נועם פריסמן