• גודל גופן

אורז דביק בחלב קוקוס ומנגו

אורז דביק בחלב קוקוס ומנגו

6 סועדים

מצרכים

1/2 כוס אורז דביק, להשרות כ- 5 שעות במים רגילים

1 קופסא קרם קוקוס 400 מ"ל CHAOKOH

15 כפות סוכר

קורט מלח

1 מנגו בינוני טרי

אופן הכנה

מנקים את האורז לאחר השרייתו, מרתיחים מים בסיר קוסקוס,

בחלק העליון של הסיר מפזרים את האורז הדביק,

מכסים במכסה ומאדים כרבע שעה עד 20 דקות, לאחר 10 דקות יש להפוך את האורז פעם אחת.

מבשלים את חלב הקוקוס עם הסוכר והמלח (יש להקפיד לא להגיע לרתיחה),

מוסיפים את האורז, מבשלים על אש נמוכה כ- 3-4 דקות.

תוך כדי בישול יש לקלוף את המנגו ולחתוך ממנו את הפרי ולהפריד מהגרעין.

מוציאים את האורז משטחים על גבי צלחת ומעטרים במנגו.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן