טארטים אישיים עם מלית שוקולד ופירות
מחפשים קינוח שהוא גם טעים, גם פרווה ואפילו טבעוני לאירוח בסוכה? אולגה טוכשר מוציאה את התותחים הכבדים ומכינה טארט שוקולד משגע עם עיטורי פירות
מצרכים
מצרכים ל-2-3 טארטים אישיים או טארט אחד בקוטר 20 ס"מ:
לקלתית ללא אפייה:
1 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס שבבי קוקוס מזרח ומערב
10 גרם (1 כף) קקאו
1 כוס חמוציות
2 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כף שמן קוקוס מזרח ומערב
קמצוץ מלח
1 כפית מים במידת הצורך
למלית שוקולד:
340 גרם (1 חבילת) טופו משי רך מזרח ומערב
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות סירופ מייפל טבעי
לקישוט:
פירות עונתיים
אופן הכנה
- מכינים קלתיות: מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים למעט המים ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. אם היא לא דביקה מספיק, מוסיפים כפית מים.
- מעבירים את התערובת לתבניות טארט ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל- 10 דקות לפחות.
- בינתיים מכינים מלית שוקולד: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מרי.
- מסננים טופו רך מהנוזלים ומניחים בקערת מעבד המזון. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב עד שמתקבלת מלית חלקה.
- יוצקים את המלית לתוך הקלתיות ומעבירים לקירור ל-20 דקות עד שהיא מתייצבת.
- מקשטים בפירות ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכון: אולגה טוכשר
צילום: נמרוד סונדרס