• גודל גופן

טורטיות מצופות שוקולד ותוספות מפנקות

טורטיות מצופות שוקולד ותוספות מפנקות

מושלמות כמתנה קטנה ומתוקה או כנשנוש מפנק וכיפי כשבא משהו מתוק! טורטיות בציפוי קרמל ושוקולד עם פירות, אגוזים ודברים טובים

מצרכים

טורטיות מצופות
1 חבילה טורטייה בינונית מזרח מערב
1 כוס סוכר לבן
40 גרם חמאה
2 חבילות או 200גרם שוקולד חלב
2 חבילות או 200 גרם שוקולד לבן (אפשר להמיר לשוקולד מריר)
תוספות – אפשר להוסיף תוספות שונות שאוהבים – פירות טריים ויבשים ואגוזים
4 תותים בינוניים
10 יחידות בננה צ’יפס
10 יחידות אגוזי פקאן

אופן הכנה

  1. קורצים מטורטיות עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ ומניחים על נייר אפייה בתבנית שמתאימה לתנור. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את הסוכר על מחבת (קרה), מניחים על להבה בינונית וממיסים את הסוכר תוך כדי ערבוב (חשוב לוודא שלא נשרף), עד שהסוכר הופך לקרמל. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה בעדינות, מערבבים היטב עד להטמעת כל החמאה בסוכר וקבלת קרמל סמיך ובהיר (נזהרים לא להישרף!). מעבירים לקערה.
  3. מורחים כל עיגול טורטייה במעט קרמל משני הצדדים (לא חובה לכסות את כל הטורטיה מכיוון ובתנור הקרמל יתפשט לכל הטורטיה, אך חשוב לוודא שיש מספיק קרמל). מעבירים לתנור שחומם מראש למשך 2-3 דקות עד שהקרמל מתפזר היטב על כל הטורטיה והטורטיה מקבלת שיזוף קל. מוציאים ונותנים להצטנן לטמפרטורת החדר.
  4. ממיסים בקערות נפרדות את השוקולד עם השמן (2 כפות שמן על כל 2 חבילות שוקולד), וחותכים את הפירות שבחרנו כתוספות.
  5. כשהטורטיות מצטננות, טובלים כל אחת בשוקולד המומס, מניחים חזרה על נייר האפייה ומקשטים כל טורטיה עם התוספות שבא לנו. מעבירים לצינון במקרר עד שהשוקולד מתקשה. מוציאים ומגישים. ניתן גם לעטוף בצלופן ולהביא כמתנה. בתאבון, תהנו.