טפיוקה קוקוס
את קינוח הקוקוס הזה בטוח שלא טעמתם. עם סירופ תות והגשה של פירות רעננים אנחנו בטוחים שזה יהיה המתוק הכי טעים שאכלתם.
מצרכים
1 כוס פניני טפיוקה מזרח ומערב
1/3 כוס סוכר
3 כוסות מים
480 מ"ל (2 כוסות) קרם קוקוס מזרח ומערב
סירופ תות:
1 סלסילה קטנה תותים
2 כפות סוכר
הגשה:
פירות חתוכים
פיסטוק קצוץ
אופן הכנה
- מערבבים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כ-15 דקות, או עד שהתערובת מסמיכה והפנינים נעשות שקופות עם נקודה לבנה במרכז.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב, מניילנים ומעבירים לקירור.
- מכינים את סירופ התות: טוחנים את התותים במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבלת מחית חלקה. מעבירים אותה דרך מסננת, כדי להיפטר מהגרגרים, לסיר קטן. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.
- מרכיבים את הקינוח: שמים בתחתית כוסות הגשה פירות חתוכים, מעליהם כמות נדיבה של הטפיוקה, מקשטים בפירות ומגישים.