מלבי קרמל
מחפשים קינוח פרווה לפסח? הנה לכם מתכון למלבי קרמל מושלם בעשר דקות של הכנה, קינוח מהמם, קליל והכי חשוב – טעים!
מצרכים
מלבי
800 מ"ל או שלוש ושליש כוסות קרם קוקוס מזרח מערב
1 כוס סוכר לבן או סוכר חום
6 כפות קורנפלור
1/3 כוס מים
1 כפית שטוחה תמצית וניל
הגשה
1/4 כוס סירופ מייפל או רוטב קרמל
40 גרם שבבי קוקוס מזרח מערב
אופן הכנה
- מחממים את קרם הקוקוס במיקרוגל.
- שמים בסיר את הסוכר ומבשלים אותו תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שהוא נהיה חום.
- מוסיפים פנימה את קרם הקוקוס ומערבבים.
- בקערה נפרדת טורפים את המים עם הקורנפלור עד שאין גושים.
- ברגע שהתערובת בסיר מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור לסיר.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את המלבי תוך ערבוב קבוע עד שהוא מתחיל להסמיך.
- מכבים את הלהבה.
- יוצקים מיד את המלבי לתוך כלי ההגשה, ממלאים בערך עד לגובה 3/4 כלי.
- מקררים במקרר עד שהמלבי מתקרר ומתייצב, בערך כשעה.
- יוצקים מעל המלבי רוטב קרמל או מייפל לפני הגשה, מקשטים בשבבי קוקוס ומגישים.