מנגו סטיקי רייס – בדיוק כמו בתאילנד
החום עולה, והמחשבות נודדות לתאילנד. מתכון מרענן של מנגו סטיקי רייס שייקח אתכם למסע למזרח הרחוק ולחופים הצלולים של תאילנד
מצרכים
אורז
1 כוס אורז עגול מזרח מערב
2 כוסות מים
קרם
500 גרם קרם קוקוס מזרח מערב
4 כפות גדושות סוכר לבן
1 קורט מלח דק
1 כפית קורנפלור
1 כף מים קרים להמסת הקורנפלור
תוספות וקישוטים
3 מנגו בינוניים
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב לקישוט
1 חופן נענע עלים לקישוט
אופן הכנה
- שוטפים את האורז מספר פעמים עד שצבע המים שקוף ונקי, משרים את האורז מינימום שעה בקערה עם מים ומסננים.
- בסיר שמים את האורז והמים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים, מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ועוברים להכנת הקרם.
- בקלחת שמים קרם קוקוס, סוכר ומלח ומחממים עד להמסת הסוכר.
- מערבבים בקערית את המים הקרים והקורנפלור עד שמקבלים עיסה אחידה בלי גושים.
- לוקחים חצי מכמות הקרם ומערבבים עם האורז, לחצי השני של הקרם קוקוס שנשאר בקלחת מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים כ-2 דקות עד להסמכה קלה של הקרם.
- שמים מהאורז בקערה עגולה קטנה ומהדקים היטב, הופכים את הקערה עם האורז על גבי צלחת שטוחה, פורסים מנגו לפרוסות ומסדרים לצד האורז, לוקחים כף או שתיים מקרם הקוקוס הסמיך ומוזגים מעל האורז.
- מקשטים בשומשום שחור ונענע ומגישים.