נאצ’וס מתוקים בסגנון פאי תפוחים
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eastdosq/domains/ewi.co.il/public_html/tm-content/themes/east_west/single-recipes.php on line 13
אין כמו נאצ'וס טריים וביתיים שמקבלים טוויסט חורפי! נאצ'וס מתוקים מטורטיות בסגנון פאי תפוחים, הפינוק הכי מנחם בחורף הזה
מצרכים
נאצ'וס
1 חבילה טורטייה בינונית מזרח מערב
שמן קנולה לטיגון עמוק
2 כוסות סוכר לבן
2 כפות גדושות קינמון טחון
תפוחים
4 תפוחי עץ פינק ליידי בינוניים – מיקס תפוחים אדומים וירוקים
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 כוס מים
1/2 כפית מלח דק
2 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
קצפת
2 קופסאות שימורים קרם קוקוס מזרח מערב
200 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכניסים את קרם הקוקוס למקרר כמה שעות לפני הכנת המנה על מנת שקרם הקוקוס יתגבש ויפרד מהנוזלים של הקוקוס (ליצירת קצפת יציבה).
- מכינים את הנאצ’וס: חותכים את הטורטיות למשולשים ומטגנים בשמן עמוק. בזמן הטיגון מכינים קערה גדולה עם 2 כוסות סוכר ו-2 כפות גדושות של קינמון. מעבירים את הטורטיות המטוגנות, היישר מהטיגון לקערה עם הסוכר והקינמון ומערבבים היטב לציפוי מלא של הטורטיות בציפוי. מניחים בצד.
- מכינים את התפוחים: מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. במחבת רחבה ממיסים את החמאה, מוסיפים כף קינמון, ומערבבים, מוסיפים את התפוחים, הסוכר הלבן, הסוכר החום, ½ מכוס המים ומעט מלח ומערבבים. מבשלים עד לריכוך התפוחים. בינתיים מערבבים בקערה קטנה ½ כוס מים עם הקונפלור. כשהתפוחים מתרככים מוסיפים את מי הקורנפלור למחבת להסמכת הבלילה, מוסיפים גם את תמצית הווניל, ומבשלים מעט עד להסמכה הרצויה. אם יוצא סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים.
- מכינים את קצפת הקוקוס: מוציאים את קרם הקוקוס מהמקרר, פותחים בזהירות, ובעזרת כף מוציאים החוצה רק את הקרס של הקוקוס (ללא הנוזלים) ומעבירים לקערה. מסננים פנימה את אבקת הסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית (הקרם מאוד עדין ולכן עדיף ידני) עד לקבל קרם יציב ועמיד.
- מרכיבים את המנה: מסדרים על צלחת את הנאצ’וס, יוצקים עליהם את התפוחים וסוגרים עם קצפת הקוקוס. בתאבון.