עוגת תפוחים, קוקוס ודבש בחושה
מתכון קצת אחר של עוגת תפוחים! עוגת תפוחים, קרם קוקוס ודבש, בחושה ונהדרת עם ציפוי של קרם קוקוס מרוכז ממותק ופיסטוקים
מצרכים
עוגה
חצי כוס שמן קנולה
שלושת רבעי כוס דבש
2 ביצים M
חצי כוס קרם קוקוס מזרח מערב
רבע כפית מלח דק
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית ציפורן טחון או הל (לא חובה)
אחד ושני שליש כוסות קמח תופח
1 תפוח עץ אדום גדול או שניים קטנים, קלוף, מגולען וחתוך לקוביות בגודל 1 סמ"ר
ציפוי
חצי כוס נוזל קוקוס מרוכז וממותק מזרח מערב
רבע כוס פיסטוקים טבעיים קצוצים גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- טורפים את השמן והדבש בקערה. מוסיפים את הביצים וטורפים. מוסיפים את קרם הקוקוס והתבלינים וטורפים שוב. מוסיפים את הקמח התופח והתפוחים (יחד, כדי שהתפוחים יצופו בקמח) ומערבבים לבלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אם פני העוגה משחימים לפני שהיא מוכנה, מניחים עליה נייר אלומיניום.
- מצננים מעט את העוגה, יוצקים נוזל קוקוס מרוכז וממותק, זורים פיסטוק ומגישים.