פאי זוקיני ובטטה זריז
מי בא להכין איתנו לצהריים פאי בטטה וזוקיני עם טוויסט של טעמים אסייתיים? כדאי לכם ?
מצרכים
½ חבילה בצק שמרים מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן
מלית:
2 כפות שמן זית
1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
1 זוקיני גדול, חתוך לקוביות
3 כפות רוטב סויה מזרח ומערב
2 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב
1 כפית סרירצ'ה מזרח ומערב
רויאל:
3 ביצים
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
מלח ופלפל
150 גרם גבינת פרמז'ן, מגורדת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את המלית: מחממים את שני סוגי השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבטטה והזוקיני, תוך ערבוב, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הרטבים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות. הירקות יתרככו סופית בזמן האפייה.
- מכינים את הרויאל: טורפים בקערה את הביצים עם השמנת, מלח ופלפל.
- חותכים את הבצק המופשר לריבועים בגודל בערך 2 על 2 ס"מ ומסדרים בתחתית התבנית.
- יוצקים מעל את הרויאל ומסדרים מעליו את הירקות עם שאריות הרוטב.
- מפזרים מעל את הגבינה ואופים כ-30 דקות עד להשחמה יפה.
- מגישים מיד.