• גודל גופן

פאי פילו וקרם קוקוס

פאי פילו וקרם קוקוס

מצרכים

120 גרם חמאה מומסת
9 עלי פילו מופשרים לפי הוראות היצרן
½ 1 כוסות פטל / אוכמניות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים
2 חלמונים
360 מ"ל (1.5 כוסות) קרם קוקוס של מזרח ומערב
1 כפית קינמון
להגשה:
אבקת סוכר

אופן הכנה

1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומשמנים היטב בחמאה מומסת תבנית אפייה עגולה בקוטר 22-24 ס"מ. מפזרים בתחתית הכלי שליש מכמות הפטל או האוכמניות.
2. מכינים את הפילו: עובדים עם דף אחד בכל פעם ושומרים את יתר הדפים מכוסים היטב במגבת. מברישים כל דף בנדיבות בחמאה מומסת מקרבים את הצדדים הארוכים אחד כלפי השני ליצירת מעין רצועה ומלפפים את הרצועה הזו למעין שושנה. הבצק אמור להישאר יחסית משוחרר וגבוה. מניחים את השושנה במרכז התבנית וממשיכים הלאה עם יתר הבצק והחמאה.
3. מצופפים את השושנים בתבנית, מפזרים מעל את יתר הפירות וכף סוכר ואופים כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
4. טורפים בקערה את הביצים, החלמונים, קרם הקוקוס, יתר הסוכר והקינמון.
5. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את החום ל-160 מעלות.
6. יוצקים מעל הטארט את תערובת הקוקוס ומחזירים לתנור ל-25-30 דקות נוספות.
7. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.