• גודל גופן

פאי תפוחים ללא אפייה בצנצנת

פאי תפוחים ללא אפייה בצנצנת

מצרכים

מרכיבים ל-3-4 מנות אישיות:

לשכבות קרם קוקוס:

400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס

120 מ"מ ( חצי כוס ) חלב צמחי

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

40 גרם (4 כפות) קורנפלור

400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס קר שהיה לילה במקרר

לתפוחים מקורמלים:

4 תפוחים בינוניים מזן גרני סמית, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

40 גרם חמאה

5-6 כפות סוכר חום

¼ כפית קינמון (אופציונלי)

לשכבות פירורים:

250 גרם (1 שרוול) עוגיות ביסקוויט טחונות

הגשה:

סורבה קוקוס

שבבי קוקוס קלויים

אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם: שמים בסיר את קרם הקוקוס, החלב הצמחי והסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי שלא יישארו גושים. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב קבוע כ-5 דקות, או עד שהמלבי מסמיך. מניילנים ומקררים.
  2. מכינים את התפוחים: ממיסים את החמאה במחבת על אש נמוכה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס והתערובת מקבלת גוון קרמלי. מוסיפים את התפוחים וקינמון, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-8 דקות. מצננים.
  3. כשהקרם קר, פותחים את פחית קרם הקוקוס המקוררת ומוסיפים לקערה עם הקרם רק את החלק הלבן השומני. מקציפים עד שמתקבל קרם חלק במרקם סמיך.
  4. מרכיבים את הקינוח: יוצקים בתחתית צנצנת כמה כפות קרם, מפזרים מעל שכבה דקה של עוגיות טחונות. מוסיפים עוד שכבת קרם ומכסים אותה בשכבת תפוחים מקורמלים. חוזרים שוב על הפעולה באותו סדר. מניחים מעל כדור / קאנל סוברה קוקוס, מפזרים שבבי קוקוס קלויים ומגישים או שומרים במקרר.