קוגל כשר לפסח
במיוחד לפסח: קוגל מתוק עם אטריות אורז וגבינות. קינוח מצוין לפסח בלי להתפשר על הטעם, מאפה שיוצא מהתנור שזוף, טעים ומתוק שכולם יאהבו
מצרכים
1 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”מ מזרח מערב
8 ביצים M
1 גביע קוטג’
1 מיכל שמנת לבישול 15%
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון טחון
1 קורט מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות חום עליול תחתון.
- מבשלים את האטריות במים רותחים כ-3-4 דקות, מוטב להשאיר מעט אל-דנטה (האטריות עוברות בישול נוסף ועדיף שלא יהיו רכות מדי).
- מוציאים מהמים הרותחים, ומעבירים לקערה עם מים קרים כדי לעצור את הבישול של האטריות כדי שלא יהיו רכות מדי.
- משמנים מעט את התבנית ומסדרים בה את האטריות.
- בקערה נוספת מערבבים היטב את כל יתר המרכיבים לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה על גבי האטריות ומוודאים שכל הבלילה נטמעה היטב. בשלב זה כדאי לוודא שחלק מהאטריות יוצאות קצת החוצה מלמעלה כדי שיקבלו קריספ וגוון יפה באפיה בתנור.
- מעבירים לאפייה בתנור, למשך 35-40 דקות.
- מוציאים, ונותנים לקוגל להצטנן ולהתייצב בטרם ההגשה.
- מומלץ להגיש עם יוגורט/שמנת חמוצה ואם אתם אוהבים, מומלץ להוסיף גם מלפפון חמוץ, כמיטב המסורת.
בתאבון וחג שמח.