• גודל גופן

קרם ברולה קוקוס

קרם ברולה קוקוס

מחפשים את הקינוח החורפי המושלם? מצאתם! בואו להכין קרם ברולה עם קוקוס ותותים שהכי מתאימים לעכשיו

מצרכים

מצרכים ל-6-8 מנות אישיות:

500 מ"ל (2 כוסות + 2 כפות) קרם קוקוס מזרח ומערב

1 ביצה L

3 חלמונים L

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קישוט והגשה:

סוכר חום בהיר

פתיתי קוקוס קלויים

תותים טריים חצויים

אופן הכנה

  1. שמים בסיר את קרם הקוקוס ומביאים לסף רתיחה.
  2. שמים בקערה את החלמונים, הביצה והסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת בהירה.
  3. יוצקים בזרם דק בערך 1/3 מכמות קרם הקוקוס, תוך ערבוב, לתוך תערובת הביצים. ממשיכים לערבב ומעבירים את תערובת הביצים חזרה לסיר עם קרם הקוקוס. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב כדקה. מסננים את התערובת ומשאירים בצד.
  4. מחממים תנור ל-100 מעלות. מכינים תבנית רחבה עם מים שמגיעים ל-1/2 גובה התבניות.
  5. יוצקים את התערובת לתבניות ואופים כ-30-40 דקות, או עד שקרם מתייצב. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר.
  6. מפזרים בכל תבנית מעל הקרם ככפית סוכר בשכבה אחידה ודקה. שורפים אותו בעזרת ברנר עד שמתקבלת שכבת קרמל שחומה.
  7. מפזרים מעל פתיתי קוקוס קלויים, מקשטים בחצאי תותים ומגישים מיד.