רוזלך – רולים מתוקים עם קינמון שמכינים מטורטיות
בלי לישת בצק ובלי התעסקות מיותרת – רוזלך טעימים ומהממים עם ניחוח מטריף שמכינים מטורטיות, קינמון וחמאה רכה ועשירה.
מצרכים
רוזלך
150 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום דמררה
2.5 כפות קינמון
6 טורטיות XL 'מזרח ומערב'
1 כוס שמנת מתוקה להקצפה
זיגוג
4 כפות גבינת שמנת
50 גרם חמאה רכה
½ כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מכינים את הרוזלך: מערבבים בקערה קטנה את החמאה, הסוכר והקינמון עד לקבלת ממרח סמיך.
- מורחים באופן אחיד על כל טורטיה 2 כפות מהממרח שהתקבל בעזרת מרית או פלטה מדורגת. משאירים את הקצוות ללא ממרח.
- מגלגלים כל טורטייה לרולדה, חותכים את הקצוות ללא המילוי וחותכים כל רולדה ל-6 שבלולים.
- מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת בצפיפות, ללא רווחים.
- מוזגים את השמנת המתוקה להקצפה על כל השבלולים בתבנית וביניהם ואופים בתנור במשך 20 דקות.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג ביחד עד לקבלת ממרח במרקם אחיד.
- מוציאים את הרוזלך מהתנור, מצפים אותם בעודם חמים בזיגוג בעזרת שק זילוף ומגישים.