שטרודל שזיפים זריז
הקינוח החורפי המושלם? שטרודל שזיפים כמובן! בואו לראות איך מכינים אותו בקלילות ובמהירות
מצרכים
לבצק:
1/2 חבילת בצק עלים מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן
למלית שזיפים:
800 גרם שזיפים בשלים שטופים
200 גרם (2 כוסות) פירורי פנקו
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית אבקת קינמון (אופציונלי)
הגשה:
אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את המלית: מעבירים סכין במרכז כל שזיף, מסביב לגלעין, מחזיקים משני צידי החתך ומסובבים לכיוונים נגדיים – זו הדרך הקלה ביותר לגלען את השזיפים. ממשיכים עם יתר הפירות. חותכים את חצאי השזיפים לקוביות בינוניות.
- שמים את השזיפים בקערה גדולה, מוסיפים את פירורי הפנקו, הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים קלות לצורת מלבן. במרכז המלבן מניחים בעזרת כף את המלית. מרימים בזהירות את שני צידי הבצק, מניחים זה על זה לסגירה ומהדקים את התפר. הופכים בזהירות ומניחים בתבנית, כשצד התפר כלפי מטה. מכניסים פנימה את קצוות המאפה.
- בעזרת סכים חדה חורצים חתכים לא עמוקים על גבי החלק העליון של המאפה. מחוררים חור קטן במרכז המאפה ומכניסים ערובה קטנה שמגולגלת מנייר כסף.
- זורים על הבצק מעט אבקת סוכר ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהמאפה משחים יפה.
- מפזרים עוד אבקת סוכר ומגישים.