• גודל גופן

פילה דג לבן עם ירקות ברוטב סויה

פילה דג לבן עם ירקות ברוטב סויה
מנה נהדרת שיכולה להשתלב בכל ארוחה או אירוע. שיהיה בתיאבון!

מצרכים

100 גרם פילה דג בורי/דניס/מוסר

תפוח אדמה

גזר

בצל סגול

חציל

שמן זית

לימון

כוסברה

רוטב סויה יאמאסה מופחת נתרן

מלח, פלפל

שמן שומשום

250 מ"ל מים

150 גרם סוכר

מירין

אופן הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים לתוכו את תפוח האדמה, גזר, בצל סגול וחציל עד לריכוך (למשך 15 עד 30 דקות, בהתאם לרמת הרכות של הירקות) ליצירת מרינדה, מכניסים את המים, שמן שומשום, רוטב סויה, מירין, סוכר, מלח, פלפל לסיר עד לצמצום הנוזלים ב-50% ומקררים, במקביל, יוצקים שכבה של מלח גס בעובי חצי סנטימטר על גבי תבנית אפיה.

מעליה מניחים את פילה הדג המנוקה מעור ועצמות, ומכסים את הדג במלח גס. הכבישה נערכת בין 10-20 דקות, בהתאם לגודל הדג. כאשר הכביסה הסתיימה, הדג יהיה בצבע לבן בוהק.

לאחר מכן, את הדג מנקים מהמלח באמצעות בד לח בלבד' את הדג חותכים לרצועות של חצי סנטימטר ואת הירקות טובלים במרינדה וחותכים לחתיכות גסות

הוראות הגשה: על צלחת הגשה מניחים את הירקות החתוכים (במרכזה) ומעליהם מפזרים את רצועות הדג. מתבלים מעל בפלפל שחור ומעט מלח ולפי הטעם מוסיפים שמן זית ומיץ לימון. לבסוף מעטרים את המנה באמצעות עלי כוסברה.